Παρασκευή, 14 Μαΐου

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο ημέρες απέμειναν πριν από την εκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασία που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στη Λιβαδειά, από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του αθλήματος.

Περισσότεροι από 230 ποδηλάτες, από 48 σωματεία από όλη τη χώρα, όλων των κατηγοριών (Άνδρες, Γυναίκες, Έφηβοι, Νεάνιδες, Παίδες, Κορασίδες και Masters) καθώς και μέλη της Εθνικής μας  ομάδας ποδηλασίας θα δώσουν συναρπαστικές μονομαχίες και θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα, σε μια πραγματικά πανέμορφη και πολύ απαιτητική διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό τις Πηγές της Κρύας.

Διοργανώτρια είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με την Alter Bike Tours και την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του Cross Country (Αντοχής), του Team Relay (Σκυταλοδρομία) και του Eliminator.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς οι διοργανωτές παρουσίασαν όλες οι λεπτομέρειες για το Πρωτάθλημα όπως και τις συμμετοχές.

Κάλεσαν δε τους πολίτες να παρακολουθήσουν ένα υπέροχο θέαμα.

Στη σημασία αυτών των διοργανώσεων, που προβάλλουν την περιοχή και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αναφέρθηκαν τόσο ο δήμαρχος Λεβαδέων Θανάσης Αλεστάς όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Περγαντάς.

Το σύνθημα της εκκίνησης θα δοθεί στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής με σκυταλοδρομία διαφορετικών κατηγοριών και 10 ομάδες των 4 ατόμων.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο από τις 09:30 έως τις 14:00 και θα συνεχιστούν το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00 με τις απονομές να ακολουθούν στις 21:00.

Την  Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί το Eliminator.

Πρόκειται για έναν αγώνα υψηλής ταχύτητας περίπου 900 μέτρων με συμμετοχή 64 αθλητών που ανάλογα με τους χρόνους τους θα προκρίνονται μέχρι να βγει η τελευταία καλύτερη σε χρόνους τετράδα.

 

Share.

Leave A Reply