Κυριακή, 7 Μαρτίου

Ομαλά η αρδευτική περίοδος στην Κωπαΐδα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Φανή Παπαθωμά  και Υπηρεσιακοί  παράγοντες, πραγματοποίησαν, την Τετάρτη,  έλεγχο σε όλο το Κωπαϊδικό Πεδίο, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία της άρδευσης στις αγροτικές καλλιέργειες .

Αν και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές και για αρκετές ημέρες , διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

 • Υπάρχει επάρκεια νερού και ορθή διαχείρισή του.
 • Η άρδευση εξελίσσεται ομαλά.
 • Όλα τα αντλιοστάσια είναι σε πλήρη λειτουργία συντηρημένα άριστα.
  • Οι υπηρεσιακοί παράγοντες , οι επιφορτισμένοι με την άρδευση της Κωπαΐδας, είναι σε συνεχή επαφή με τους καλλιεργητές και συνεχίζεται ομαλά η εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου.

  Όσον αφορά την εξέλιξη των  έργων που πραγματοποιούνται στο Κωπαϊδικό πεδίο,  η Αγροτική Οδοποιία πρ/σμού 1.100.000 ευρώ και η επισκευή του καναλιού της Υλίκης πρ/σμού 2.700.000 ευρώ είναι έτοιμα για δημοπράτηση.

  Ολοκληρώνεται ο δρόμος Αλίαρτος – Άγιος Δημήτριος προυπ/σμού 1.500.000 ευρώ.

  Συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει ο καθαρισμός Αρδευτικών Καναλιών πρ/σμού 1.500.000 ευρώ και ετοιμάζονται οι Μελέτες Επισκευής Γεφυριών πρ/σμού 1.000.000 ευρώ.

  Ξεκινάει επίσης η διαδικασία δημοπράτησης του Πλωτού Αντλιοστασίου της Υλίκης πρ/σμού 2.500.000 ευρώ.

  «Η σωστή και έγκυρη προετοιμασία των αναγκαίων ενεργειών στον τομέα της άρδευσης , έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα.

  Παραμένουμε όλοι μας δίπλα στους αγρότες – καλλιεργητές , ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία  η αρδευτική περίοδος και βεβαίως παράλληλα ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες σπουδαίων και μεγάλων έργων στην Κωπαΐδα συνολικού πρ/σμού  10.300.000 ευρώ», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης. 

Share.

Leave A Reply