Πέμπτη, 4 Μαρτίου

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πτωχευτικό δίκαιο-Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πώς ρυθμίζονται εξωδικαστικώς οι οφειλές. Πότε ακολουθείται η ειδική εξυγίανση και πότε η πτώχευση. Τι ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα. Πώς θα μπορούν να μένουν στο σπίτι που έχασαν και να το επαναγοράσουν. Οι όροι και το ύψος του στεγαστικού επιδόματος.Με τρεις «μεθόδους» θα μπορούν σύντομα να διευθετούν ή να απαλλάσσονται από τα χρέη τους τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, βάσει των διατάξεων του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» που κατατέθηκε χθες τα ξημερώματα στη Βουλή.

Δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών ή απαλλαγής και με τους τρεις τρόπους έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα (νοικοκυριά) η μόνη «οδός» είναι η πτώχευση και συνεπώς η εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων. Ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για την οποία δεν υπάρχει πλέον, πλαίσιο προστασίας.

Στην περίπτωση πτώχευσης, το νομοσχέδιο ορίζει ότι η απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του επέρχεται σε τρία χρόνια, ενώ μειώνεται στο ένα έτος, όταν στην πτωχευτική περιουσία εντάσσεται και η πρώτη κατοικία.

Περισσότερα στο Euro2day

Share.

Comments are closed.