Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Πανελλαδικές 2020: Μαθητές σε Δεσφίνα και Πύλη Βοιωτίας θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν διδάσκονται

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα λειτουργικά κενά και τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα σχολεία επαναφέρει στην επικαιρότητα η απίστευτη καταγγελία για την πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές του Λυκείου Δεσφίνας, στη Φωκίδα και την Πύλη Βοιωτίας κι ενώ η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της.

Το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, καταθέτοντας ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας.

Επιρρίπτει ευθύνες στη Νίκη Κεραμέως, την οποία κατηγορεί για αδιαφορία για τη δημόσια εκπαίδευση. «Τα λειτουργικά κενά, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων που αντιμετώπισαν τα σχολεία με την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποκορύφωμα το Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις της Δεσφίνας Φωκίδας, στο οποίο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας και το Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Πύλης Βοιωτίας, με το ίδιο πρόβλημα στο μάθημα της Φυσικής», επισημαίνει στην ερώτησή της η κυρία Πούλου.

«Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι θέσεις, αλλά η διαχείριση του κενού εκπαίδευσης πέντε μηνών που καταλύει την ισονομία των μαθητών για τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ Λυκειακών τάξεων Δεσφίνας σε σχέση με τους συμμαθητές τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και εγείρει θέματα νομιμότητας».

Επίσης, η Βουλευτής  ζητά να μάθει από την υπουργό Παιδείας πώς θα διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

 

 

Share.

Leave A Reply