Παρασκευή, 14 Μαΐου

Πανηγυρική έναρξη του 1ου AGROFEST Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πανηγυρική ήταν η έναρξη του 1ο AGROfest Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Στερεάς Ελλάδας, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Λιβαδειά. Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι αγροτικών και επιχειρηματικών φορέων καθώς και συλλόγων έδωσαν το παρών στην τελετή των εγκαινίων.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Κοινός τόπος όλων, στους χαιρετισμούς τους, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αγροτικού τομέα στην ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, το Φεστιβάλ αυτό στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στο κεντρικό πολιτικό σύστημα ότι ο πρωτογενής τομές αποτελεί μία τεράστια δύναμη, που δεν έχει αξιοποιηθεί και μετά από οκτώ χρόνια μνημονικής εποπτείας, θα πρέπει να συμβάλει στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Καλιφόρνια της Ευρώπης τόνισε ο κ. Καββαθάς και προέτρεψε για αγορά των εγχώριων προϊόντων.

Από την πλευρά των διοργανωτών, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης  και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά τόνισαν τις δυσκολίες της διοργάνωσης αυτού του τολμηρού εγχειρήματος και το στόχο της καθιέρωσης του Φεστιβάλ ως θεσμού.

Θερμό ήταν το καλωσόρισμα της δημάρχου Λεβαδέων, Γιώτας Πούλου, που στάθηκε  στην ενότητα και τη συνεργασία όλων των φορέων.

Ως προστιθέμενη αξία στον αγροτικό τομέα της Βοιωτίας, χαρακτήρισε τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου του Γεωπονικού πανεπιστημίου στην Αλίαρτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας ζήτησε Σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά.

Το 1ο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας AGROFEST  Στερεάς Ελλάδας, φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην Unicot) μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί μεταποιητές, βιοτέχνες, επιχειρηματίες αλλά και επιστήμονες, γεωπόνοι και τεχνοκράτες, καθώς και μεμονωμένους παραγωγούς.

Ταυτόχρονα απευθύνεται και στον καταναλωτή, αφού στο AGROfest Στερεάς Ελλάδας, θα έχει τη δυνατότητα κανείς να γνωρίσει και να προμηθευτεί «ό,τι αγαπά η καρδιά του», από τα περίπτερα των παραγωγών.

Το Φεστιβάλ επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ο περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος  παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών  του 25ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, που διεξάγεται παράλληλα με το Φεστιβάλ.

Στον υπαίθριο χώρο της Έκθεσης,  θα γίνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα τραγουδήσει η Γωγώ Τσαμπά.

 

ρ

Share.

Leave A Reply