Πέμπτη, 15 Απριλίου

Παράταση στις ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες ζητάει ο Γιάννης Σταθάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για λάθη στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα και προκάλεσαν αναστάτωση στους ιδιοκτήτες γης κάνει λόγο ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον πρόεδρο της εταιρίας Ελληνικό Κτηματολόγιο και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Δασών Βοιωτίας.

Επίσης, επικαλούμενος τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, ζητάει παράταση στην προθεσμία υποβολής ενστάσεων.

Η επιστολή Σταθά:

 Μετά και τις πρόσφατες αναρτήσεις των δασικών χαρτών από τις Διευθύνσεις Δασών προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μικροϊδιοκτήτες γης, καθώς βλέπουν να αποτυπώνονται ιδιόκτητες εκτάσεις λανθασμένα ως δασικές. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρξει μεγάλος αριθμός ενστάσεων, τόσο δαπανηρών όσο και χρονοβόρων, προκειμένου να αποχαρακτηριστούν οι ιδιοκτησίες τους ως δασικές.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, σας ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεκπεραιωθούν οι ενστάσεις χωρίς καμία επιβάρυνση για όλους τους ενδιαφερόμενους. Εξίσου σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί παράταση της περιόδου υποβολής ενστάσεων – αντιρρήσεων, καθώς είναι ακόμη σε ισχύ αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Share.

Comments are closed.