Κυριακή, 7 Μαρτίου

Παρέμβαση Αναγνωστάκη στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά το απόγευμα της  Τετάρτης, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και υποψήφιοι του Συνδυασμού “Στερεά… Υπεροχής!”.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των προέδρων των πέντε επιμελητηρίων της περιφέρειάς μας, (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας) παρέστη στη συνεδρίαση του επιμελητηριακού συμβουλίου και τοποθετήθηκε, αναπτύσσοντας τις θέσεις της παράταξης, σχετικά με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία της επιμελητηριακής κοινότητας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, που πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων, σημειώνει ο κ. Αναγνωστάκης, σε σχετικό δελτίο τύπου.

Στην παρέμβαση του έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς, κάτι, που όπως τόνισε, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στον Ασωπό, που “προχωράει με αργούς ρυθμούς, ενώ οι προθεσμίες τρέχουν”.

Πρότεινε ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα προκύψει από “τη συνεργασία περιφέρειας, τοπικής αυτοδιοίκησης  και επιχειρηματικότητας”.

Για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων κατέθεσε την πρόταση, στη διοίκηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που πέρασε στην Περιφέρεια Στερεάς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, να συμμετάσχουν και τα υπόλοιπα επιμελητήρια.

Τέλος έκανε λόγο για την προώθηση της αλληλέγγυας-συνεργατικής οικονομίας.

Share.

Leave A Reply