Πέμπτη, 4 Μαρτίου

Παρέμβαση Μουλκιώτη για τα περιφερειακά ραδιόφωνα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης για την διάθεση οικονομικών πόρων για την προώθηση ενημερωτικών μηνυμάτων στους Περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  καταθέτοντας σχετική ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών.

Με την ερώτησή του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με καταγγελίες, οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έχουν λάβει κάποιο χρηματικό ποσό για την προώθηση των ενημερωτικών μηνυμάτων για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού COVID-19, ενώ, έχουν υποχρεωθεί να κάνουν δωρεάν μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων παρά τη διάθεση 20 εκατ. ευρώ για την εκστρατεία επικοινωνίας των ΜΜΕ της χώρας. Ταυτόχρονα, ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, οι εν λόγω επιχειρήσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο βιωσιμότητας και η απειλή απώλειας θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια έγινε η κατανομή και τι ποσό αναλογεί σε κάθε Περιφερειακό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα ποσά που έχουν διατεθεί από την Κυβέρνηση για την επικοινωνιακή καμπάνια στην περίοδο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19. Επιπλέον ερωτά ποια μέσα ενημέρωσης αφορούσε η υποχρέωση δωρεάν προβολής και μετάδοσης μηνυμάτων για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 αλλά και τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσει ότι οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα λάβουν ουσιαστικές ενισχύσεις που θα θωρακίσουν τη λειτουργία τους, θα εξασφαλίσουν την έγκαιρη και απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών για τοπικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.

Παράλληλα ζητά να κατατεθούν στην Βουλή τα έγγραφα που αφορούν στα κονδύλια που έχουν διατεθεί στους Περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Share.

Comments are closed.