Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Παρέμβαση Μουλκιώτη για τη ΛΑΡΚΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Γιώργος Μουλκιώτης, με τον Ε’ Αντιπρόεδρο της Βουλής,  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Βασίλη Κεγκέρογλου αλλά και τους Τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γιώργο Αρβανιτίδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Μιχάλη Κατρίνη και Οικονομικών,  Κώστα Σκανδαλίδη, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την πορεία και την προοπτική της Γ.Μ.Μ.Α.Ε.  ΛΑΡΚΟ.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές υπογραμμίζουν την προστιθέμενη αξία του μεγάλου βιομηχανικού κολοσσού στην οικονομία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η εν λόγω βιομηχανία, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες στους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θέτουν καίρια ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς και ζητούν την άμεση  επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ζητούν να διευκρινιστεί εάν υπάρχει σαφής σχεδιασμός και προγραμματισμός ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της  λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο ή με το σπάσιμο σε τμηματική λειτουργία, από τις σημερινές δραστηριότητες αλλά και να εξασφαλιστεί το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας. Επιπλέον, ρωτούν ποιες επενδύσεις προωθούνται για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Τέλος, ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε η πιθανή αλλαγή ιδιοκτησίας μιας τέτοιας στρατηγικού χαρακτήρα βιομηχανίας, γίνει στο υψηλότερο δυνατό τίμημα, όπως επιβάλει το δημόσιο συμφέρον.

 

Share.

Leave A Reply