Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου

Παρέμβαση Ρούσσαρη για το κέντρο προσφύγων στη Λιβαδειά με αιχμές προς περιφέρεια και δήμο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με παρέμβαση του, μέσα από το ΣΕΙΡΙΟ FM, το πρωί της Δευτέρας,  ο πρώην δήμαρχος Λεβαδέων Άρης Ρούσσαρης αποκάλυψε ότι περίπου 1600 άτομα θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κέντρο για πρόσφυγες και μετανάστες που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την περιοχή της Λιβαδειάς. Επιβεβαίωσε επίσης ότι τεχνική εταιρία από την Αθήνα αναζητάει συνεργάτες για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που βρίσκεται στη διασταύρωση Λιβαδειάς -Ορχομενού, πίσω από το παλιό εκκοκκιστήριο Καλαμπόκα.

Ο κ. Ρούσσαρης έκανε λόγο για απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση, τόνισε ότι η Λιβαδειά και η Βοιωτία γενικότερα έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τη φιλοξενία  προσφύγων  και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεσμεύεται μία περιοχή η οποία είναι χωροθετημένη  ως επιχειρηματικό πάρκο της Λιβαδειάς.

Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές κατά της Περιφέρειας και του Δήμου Λεβαδέων κάνοντας λόγο για “ένοχη σιωπή” καλώντας τους να να αποσαφηνίσουν εάν έχουν αιφνιδιασθεί από τις εξελίξεις ή όντως δεν γνωρίζουν.

Στην κατοχή του κ. Ρούσσαρη βρίσκονται η προκήρυξη για την κατασκευή του κέντρου, που εκδόθηκε από τη Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) με καταληκτική ημερομηνία την 29η Νοεμβρίου και σχετικό σχεδιάγραμμα των εργασιών, που βλέπεται παρακάτω:

 

Share.

Leave A Reply