Πέμπτη, 13 Μαΐου

Παρέμβαση του ΙΓΜΕ για τις κατολισθήσεις ζητάει η Φανή Παπαθωμά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απεστάλη από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στις καταπτώσεις βράχων στην περιοχή της Αλυκής, που οδήγησαν στην εκκένωση της περιοχής από το Δήμο Θηβαίων. Επειδή η περιοχή ανήκει στη δικαιοδοσία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας επισυνάπτεται και το σχετικό έγγραφο της Εφόρου Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρας Χαραμή για την εκκένωση.

Αναφορά γίνεται και στις πτώσεις βράχων στο 4ο χλμ. Αράχωβα – Λιβάδι, καθώς επίσης και σε άλλες κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του Νομού.

Ζητήθηκε η αποστολή ειδικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων για την εκτίμηση της κατάστασης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στο Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και αναμένονται οι ενέργειές τους στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

«Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους μεγάλους όγκους νερού οι οποίοι εισήλθαν στα ποτάμια μας, χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα τα οποία ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων τα οποία προέκυψαν.Τόσο οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες όσο και η Πολιτική μας Προστασία έδρασαν με το ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο παραμένοντας σε επιφυλακή τέσσερα και πλέον εικοσιτετράωρα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία»,  τόνισε σε  δηλώσεις της η κ. Παπαθωμά.

Share.

Leave A Reply