Πέμπτη, 15 Απριλίου

Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Γ. Ταγκαλέγκα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο ο Δήμος Λεβαδέων φροντίζει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του παραδοσιακού Ρουμελιώτικου Πάσχα. Όμως, η αόρατη απειλή του κορονοϊού και της παγκόσμιας πανδημίας που συγκλονίζει την ανθρωπότητα, μας ανάγκασε να μην ακολουθήσουμε τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας.

Το φετινό Πάσχα είναι πρωτόγνωρο και συνάμα ξεχωριστό. Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα στο σπίτι, χωρίς να μπορούμε να τελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, να βρεθούμε με τους φίλους μας. Βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα.

Ωστόσο, το φετινό Πάσχα μπορεί να αποτελέσει αφορμή για επαναπροσδιορισμό της στάσης ζωής, των αξιών,  καθώς και κίνητρο προσέγγισης του ανθρωπιστικού ιδεώδους. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα ανθρωπιάς είναι ευκαιρία για όλους μας να εκδηλώσουμε την αγάπη προς τον συνάνθρωπο με τον πιο απλό τρόπο, μένοντας σπίτι.

Το φως της Ανάστασης ας λάμψει στις ψυχές μας, ώστε να ατενίζουμε το μέλλον υγιείς και αισιόδοξοι. Ας βιώσουμε το πραγματικό νόημα της Ανάστασης του Χριστού, αυτό της ανανέωσης της ανθρώπινης ύπαρξης.”

Share.

Comments are closed.