Κυριακή, 16 Μαΐου

ΠΕΔ Στερεάς: “Τηρούμε τα μέτρα προστασίας -Μένουμε υγιείς”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το θέμα της έξαρσης που παρατηρείται στα κρούσματα του κορωνοϊού, συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου – Πρόεδρος, Γιώργος Ψαθάς, Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων – Αντιπρόεδρος,  Γιάννης Κοντζιάς, Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού – Γραμματέας,  Σωτήρης Κουτσοβέλης, Δημ. Σύμβουλος Δ. Λαμιέων – Μέλος και  Γιάννης Ρούλιας, Δημ. Σύμβουλος Δ. Λαμιέων – Μέλος) εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, κάλεσαν τους πολίτες σε συνεχή επαγρύπνηση ακολουθώντας ευλαβικά και με μεγάλη προσοχή τα μέτρα προστασίας από τον ιό και τόνισαν ότι “Οι Δήμοι είναι ετοιμοπόλεμοι για το νέο κύμα κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη”. 

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Σουλιώτης τόνισε: «Οι Δήμοι ανταπεξήλθαν πλήρως στον ρόλο τους κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του COVID19. Παραμείναμε όρθιοι, σταθήκαμε και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίπλα στους πολίτες και καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις αρμοδιότητες που μας ανατέθηκαν. Είναι ξεκάθαρο πως έχει ξεκινήσει ήδη το νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο φαίνεται να είναι σφοδρότερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι μάσκες, η τήρηση των αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών,  αποτελεί προς το παρόν το άτυπο εμβόλιο κατά του ιού. Πρέπει όλοι μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και τους συνανθρώπους μας γενικότερα, να ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Κοινός μας στόχος είναι να ασθενήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και να μην υπάρξει, ει δυνατόν, κανένα νέο θύμα. Εμείς ως Δήμοι θα είμαστε και πάλι έτοιμοι, τόσο το προσωπικό όσο και οι αιρετοί, για να βάλουμε πλάτη και να είμαστε δίπλα στους δημότες μας».

Με την έξαρση της πανδημίας ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της και η Θεματική Επιτροπής “ΥΓΕΙΑΣ”  της Π.Ε.Δ. υπό την Προεδρία του  Ιωάννη  Συκιώτη – Δημάρχου  Καμένων Βούρλων και αποτελούμενη από τους  Γεώργιο  Αναστασίου – Δήμαρχο Θηβαίων, Αντιπρόεδρο, Ιωάννα Δαριβέρη  – Δημ. Συμ/λο  Δήμου Χαλκιδέων,  Πέτρο  Αρκουμάνη   Δημ. Συμ/λο  Δήμου  Λεβαδέων, Κων/νο  Θεόπουλο  – Δημ. Συμ/λο  Δήμου Μακρακώμης,  Νικόλαο Κοντοπάνο – Δημ. Συμ/λο  Δήμου Καμένων Βούρλων, Ευδοξία (Εύη) Κονιαβίτη – Δημ. Συμ/λο  Δήμου Καρπενησίου,  Αικατερίνη – Ευγενία  Καλυβιώτη – Δημ.Συμ/λο  Δήμου Δελφών και  Ιωάννη  Σκαρμούτσο – Δημ. Συμ/λο  Δήμου Δομοκού.

Τα μέλη αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID19) και στις τραγικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν δεν ακολουθηθούν κατά γράμμα τα μέτρα και οι οδηγίες των ειδικών.

«Δεδομένων των αδυναμιών του εθνικού συστήματος υγείας και της επιθετικότητας του ιού, αν δεν τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον COVID19, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει πολύ σύντομα πληρότητα στις ειδικές κλίνες των νοσοκομείων και οι θάνατοι να αυξηθούν σημαντικά», συμφώνησαν τα Mέλη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Συκιώτης επεσήμανε τα εξής: « Μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενημερώνοντας και συμβουλεύοντας τους πολίτες. Έχουμε όλοι μας αγαπημένα πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οφείλουμε να τους προστατεύσουμε. Πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα ακολουθήσει μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας μέχρι την ευρεία διανομή και χρήση εμβολίων. Η ημέρα που θα έχουμε αφήσει πίσω μας τον κορωνοϊό δεν είναι μακριά. Ωστόσο μέχρι την ημέρα εκείνη θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ακόμη τα μέλη της Επιτροπής μέσα από τις τοποθετήσεις τους και τη συζήτηση, έθεσαν το πλαίσιο λειτουργίας και όρισαν το Πρόγραμμα Δράσης της Επιτροπής. Επίσης, συζήτησαν για τους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων στους οποίους θα εστιάσει η Επιτροπή, προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις και οι προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε.

 

Share.

Comments are closed.