Δευτέρα, 17 Μαΐου

Περιοδεία Δημήτρη Κουτσούμπα στη Δ.Ε Θίσβης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περιοδεία στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης του Δήμου Θήβας πραγματοποίησε, την Κυριακή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρωί επισκέφτηκε τα χωριά ΕλλοπίαΞηρονομή και Αλυκή όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Το απόγευμα περιόδευσε στα χωριά ΔομβραίναΠρόδρομο (Χώστια), Σαράντι και Θίσβη.Στη διάρκεια της περιοδείας του έθεσε το δίλημμα των προσεχών εκλογών:

«Την επόμενη Κυριακή  ο ελληνικός λαός  θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς και δύο φασίστες ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Να δώσει τη δύναμη λοιπόν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να’ ναι δυνατό την επόμενη μέρα, για να είναι έτσι δυνατός και ο ελληνικός λαός».

Στην Ξηρονομή μάλιστα έδωσαν στο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ντοκουμέντα για το Αρχείο του Κόμματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας πήγε στα καφενεία των χωριών όπου είχε και συνομιλίες με τον κόσμο για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, για τη σημασία ύπαρξης ενός ισχυρού ΚΚΕ την επόμενη μέρα. Τόνισε την ανάγκη να μην παγιδευτεί ο λαός σε αναχώματα, να μη γυρίσει πίσω σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε να μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερώτηση ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει, τόνισε ότι προφανώς και θέλει αλλά όχι να συμμετέχει σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση. Τέτοια, σημείωσε, δεν μπορεί να στηρίξει το ΚΚΕ. Υπογράμμισε ότι σε μια λαϊκή διακυβέρνηση θα είμαστε παρόντες και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει προτάσεις νόμου και τροπολογίες στη Βουλή για όλα τα ζητήματα, αλλά δεν τις ψήφισαν.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ισχυρό ΚΚΕ, και μέσα στη Βουλή και εκτός, θα πιέζει την οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην περνάει αντιλαϊκούς νόμους. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανακουφίζονται οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες και η νεολαία.

Share.

Leave A Reply