Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων από την Εστία Μητέρα Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ANAKOINΩΣΕΙΣ

 • Στις 25-26-27-28 Οκτωβρίου 2019 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δεύτερα) θα πραγματοποιήσουμε μια τετραήμερη ενδιαφέρουσα εκδρομή στη γειτονική Αλβανία – Βόρειο Ήπειρο – Ακτές της Αδριατικής. Αφού περάσουμε από Ιωάννινα και Κακαβιά φτάνουμε στο Αργυρόκαστρο, πόλη –προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Ακολουθούν οι Άγιοι Σαράντα, πόλη χτισμένη στα ερείπια της Αρχαίας Ογχησμού σημαντικός τουριστικός προορισμός. Την επόμενη μέρα αναχωρούμε για το Δυρράχιο στις ακτές της Αδριατικής, χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Επιδάμνου αποικίας των Κερκυραίων. Θα θαυμάσουμε το ρωμαϊκό θέατρο και τα Ενετικά τείχη.

Στη συνέχεια θα φτάσουμε στα Τίρανα, πρωτεύουσα της χώρας, θα δούμε την εκκλησία της Αρχιεπισκοπής το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο με το τεράστιο ψηφιδωτό και άλλα ενδιαφέροντα, όπως η Όπερα και ο πύργος του ρολογιού. Την τελευταία ημέρα περνάμε από τη λίμνη Οχρίδα περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πανέμορφη Καστοριά όπου θα απολαύσουμε τις ομορφιές της πόλης και της ομώνυμης λίμνης. Επιστρέφουμε στη Λιβαδειά γεμάτοι όμορφες εικόνες και εντυπώσεις.

Σας περιμένουμε!!!

Υπεύθυνες:    Χριστίνα Αγγέλου :     22610 26747, 6937772481

                           Μόρφω Βαρσάμου:    22610 22630, 6979540338

 • Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Παλλάς την θεατρική παράσταση ΩΝΑΣΗΣ ΄΄ Τα θέλω Όλα ΄΄.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν αναμφίβολα άνθρωπος που με το έργο του, σφράγισε το 2ο μισό του 20ου αιώνα. Σε ένα πρωτότυπο έργο ο Σταμάτης Φασουλής έρχεται να μας παρουσιάσει αυτόν τον τόσο σημαντικό Έλληνα και μέσα από τη θεατρική σκηνή να γνωρίσουμε καλύτερα τη ζωή του, άλλα και όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του.

Ο Ωνάσης συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας.

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από ένα θίασο 30 ηθοποιών θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Δημητροπούλου και Αγησίλαος Μικελάτος.

      Υπεύθυνες:    Γιόλα Βέργου:    22610 28625, 6932470754

                           Λίτσα Σύρου:     22610 20028, 6970630052

 • Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Δημήτρης Χορν το έργο του Τέρενς ΜακΝάλι ΄΄ΜΑSTER CLASS ΄΄ με τη Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ.
 • Ένας μονόλογος πρόκληση για κάθε ηθοποιό, αυτός της Μαρίας Κάλλας, αυτοβιογραφικός, αποκαλυπτικός για τα μυστικά της Όπερας και της μεγάλης ντίβας, βασισμένος στο σεμινάριο που δίδαξε στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης το 1970.

  Πρόκειται για μια καθηλωτική ερμηνεία – κατάθεση ψυχής που φωτίζει τόσο τον άνθρωπο όσο και την επαγγελματία Κάλλας, έτσι όπως στην αφήγηση της μπλέκονται υπό τους ήχους σπουδαίας μουσικής, αναμνήσεις από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, αναφορές στη δυσλειτουργική σχέση με τη μητέρα της, οι άνθρωποι που την καθόρισαν επαγγελματικά και προσωπικά. Ο Μενελφίνι, ο Παζολίνη ο Ωνάσης.

  H Ναυπλιώτου με συγκλονιστική συναισθηματική γκάμα και με αξιοσημείωτα ελεγχόμενο πάθος δίνεται ολόψυχα σε αυτή τη γυναίκαπου παρουσιάζεται μαζί νάρκισσος και ανασφαλής, κλονισμένη γυναίκα και επηρμένη ντίβα, θηριώδης καλλιτέχνης και ευάλωτη προσωπικότητα.   Υπεύθυνες:    Χριστίνα Αγγέλου :     22610 26747, 6937772481

                               Μαρία Λεβή:               22610 24983, 6978135049

  • Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 θα παρακολουθήσουμε το έργο της Μιμής Ντενίση ΄΄ Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη΄΄ στο ΄΄ΘΕΑΤΡΟΝ΄΄ του Κέντρου Πολιτισμού ΄΄Ελληνικός Κόσμος΄΄ σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

  Αποτελεί συνέχεια του έργου ΄΄ Σμύρνη μου αγαπημένη΄΄ που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές.

  Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων μας, που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας. Είναι μια μεγάλη νωπογραφία εκείνων των χρόνων, που μέσα από τις προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής, από τα σεφαραδίτικα μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, αναδεικνύει τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.

  Την Ντενίση πλαισιώνουν πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Νικολέτα Βλαβιανού, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Πολίτου, Νίκη Παλληκαράκη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιάννης Τσιμιτσέλης, κ.α.

                                                  Δηλώσεις συμμετοχής στις κυρίες:

  Υπεύθυνες:   Αγγελική Τσιφή :              22610 28654, 6932556703

                              Ντίνα Παλαιομήτρου:     2261026533, 6937119906

                                                               Για το Δ.Σ.

Share.

Leave A Reply