Κυριακή, 18 Απριλίου

Προχωρούν οι μελέτες για τις δράσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Αλίαρτο βρέθηκαν την Παρασκευή μέλη της Πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο  νέος Πρύτανης,  Σπύρος Κίντζιος  και οι Αντιπρυτάνεις, Σταύρος Ζωγραφάκης  και Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη  Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά  και το Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γεώργιο Ντασιώτη.

Η συνάντηση είχε σκοπό, αφενός την γνωριμία με τον νέο Πρύτανη και αφετέρου, τον συντονισμό όλων των πλευρών για  την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης της μελέτης και δημοπράτησης της ανακαίνισης του κτηρίου του παλαιού εκκοκκιστηρίου, που θα στεγαστούν οι δραστηριότητες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο.

Ο Πρύτανης, ανέπτυξε το όραμά του  για τη δραστηριότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, αναφέροντας πως η εξωστρέφειά του είναι μονόδρομος και σε αυτόν τον σχεδιασμό, η εγκατάσταση στην Αλίαρτο θα παίξει κομβικό ρόλο με τεράστιες προοπτικές και για το Πανεπιστήμιο και για την περιοχή. Δεσμεύτηκε δε, πως τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί η μελέτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την τεράστια προσπάθεια που έγινε “για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα που δικαιώνει όλους τους κόπους, αλλά κυρίως θα βοηθήσει το σύνολο του Νομού, που έχει κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα”. Τέλος ανέφερε πως μόλις παραληφθεί η μελέτη θα κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του κτηρίου, δεδομένου ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει πλέον, να αποκτήσει η πρωτογενής παραγωγή στην περιοχή επιστημονική υποστήριξη υψηλού επιπέδου, κάτι που μόνο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει και όπως σημείωσε “αυτό σίγουρα θα δώσει οφέλη στον τόπο, τόσο υλικά, όσο και άυλα, σε κάθε περίπτωση όμως σημαντικά”.

Οι επαφές θα συνεχιστούν στην έδρα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη.

Share.

Leave A Reply