Σάββατο, 6 Μαρτίου

“Προεκλογικός μύλος” για μια φωτογραφία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για έλλειψη συνεργασίας καταγγέλει τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Θανάση Καλογρηά, ο Δήμος Λεβαδέων,  με αφορμή “μια φωτογραφία”.

Η καταγγελία του Δήμου:

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη – Μνήμη του Νερού”, ζήτησε από το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου να επιτραπεί η φωτογράφηση μίας συγκεκριμένης φωτογραφίας- εκθέματος του Μουσείου.

Είχαν ζητηθεί από φιλοξενούμενη Ευρωπαία καλλιτέχνιδα, στοιχεία και υλικό που αποτύπωναν τη ζωή των ανθρώπων που διέμεναν σε κτίριο που βρίσκεται στην Έρκυνα, έτσι ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το εικαστικό έργο της.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, παράνομα, αρνήθηκε να συναινέσει στο αίτημα του Δήμου Λεβαδέων που κατατέθηκε μέσω του αρμόδιου Γραφείου Πολιτισμού.

Προκαλεί εντύπωση αλλά και ανησυχία η παράτυπη άρνησή του να συνεργαστεί με το Δήμο σε δράσεις που αποσκοπούν στην Ευρωπαϊκή προβολή του Δήμου καθώς και η ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανασίου Καλογρηά, για τη φραστική επίθεση με απειλές σε υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος λειτουργούσε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις μεθόδους, από όπου και αν προέρχονται.

Τι δική του απάντηση “ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας” δίνει ο Θανάσης Καλογρηάς:

Εχθές το πρωί 11 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00 μου ζητήθηκε από το Δήμο Λεβαδέων μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, υλικό (1 φωτογραφία) από την εργασία του συμπολίτη μας δικηγόρου πρώην Δημάρχου Λεβαδέων κ. Αριστείδη Ρούσσαρη “Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας”.

Σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία απάντησα ως όφειλα με την ιδιότητα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου ότι δεν έχω έγγραφη συναίνεση από τον κ. Ρούσσαρη για την παραχώρηση οποιοδήποτε υλικού με δεδομένου ότι διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα.

Έτσι ζήτησα την αποστολή έγγραφου εκ μέρος του Δήμου Λεβαδέων που να μου γνωστοποιεί τους λόγους παραχώρησης και χρήσης του εν λόγω υλικού, τονίζοντας στον υπεύθυνου τύπου την ολιγόωρη καθυστέρηση διότι θα έπρεπε να επικοινωνήσω με τον κ. Ρούσσαρη.

Κατόπιν επικοινώνησα με τον κ. Ρούσσαρη και παρέλαβα εγγραφή δήλωση του για την χρήση οποιουδήποτε έγγραφου ή φωτογραφικού υλικού, το οποίο βρίσκεται στα γραφεία του Ε.Σ. Στην συνέχεια επικοινώνησα με τον υπεύθυνο τύπου του Δήμου Λεβαδέων ο οποίος μου απάντησε ότι πλέον δεν ενδιαφέρονται για το εν λόγω φωτογραφικό υλικό.

Μετά λύπης μου βρίσκομαι καταγγελλόμενος για έλλειψη πνεύματος συνεργασίας και άσκηση λεκτικής βίας και απρεπής συμπεριφοράς θέλοντας και μόνο να τηρήσω τα νόμιμα και τις προβλεπόμενες διατάξεις του καταστατικού που υπηρετώ.

Συνεχίζοντας και μη θέλοντας να συμμετάσχω σε μια κόντρα η οποία δεν οδηγεί πουθενά, υπενθυμίζω ότι ως πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς υπηρετώ ως οφείλω με ήθος, σεβόμενος τη συνεργασία και δεν επιτρέπω σε οποιονδήποτε να προσπαθεί στο πρόσωπο το δικό μου να αμαυρώσει τα 120 χρόνια ιστορίας του Ε.Σ.

Μαζί με την απάντηση του ο κ. Καλογρηάς επισυνάπτει και την επιστολή Ρούσσαρη με την οποία επιτρέπει στον Δήμο Λεβαδέων την παραχώρηση και χρήση του εν λόγω υλικού.

Με δήλωση της η Δήμαρχος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους κάνοντας λόγο για “λήξαν ατυχές περιστατικό”, το εντάσσει, στην προεκλογική περίοδο και στέλνει το μήνυμα ότι “εάν συνεχισθούν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις θα προσφύγει στη δικαιοσύνη”.

Στο θέμα παρενέβη και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, με ανακοίνωση του συνδυασμού του, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επίθεση κατά του κ. Καλογρηά και διαστρέβλωση των γεγονότων, για προεκλογικές εντυπώσεις. Ο κ. Καλογρηάς  είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Ταγκαλέγκα “Συμφωνίας Προοπτικής”.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού:

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της Δημάρχου, να δημιουργήσει προεκλογικές εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας γεγονότα και διαβάλλοντας ανθρώπους και υπολήψεις, προερχόμενους από άλλους συνδυασμούς.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η ομάδα μας, δεν θα λάβει μέρος σε αυτό το παιχνίδι.

 Η μικροπολιτική και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ στην ατζέντα μας.

Η απαράδεκτη επίθεση στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και υποψήφιο του συνδυασμού μας κ. Θανάση Καλογρηά, όπως και άλλα περιστατικά που κατά καιρούς ακούγονται και τα οποία συνειδητά αφήνουμε αναπάντητα, αφού βέβαια δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά γεγονότα, στοχεύουν στην διατάραξη του ήπιου προεκλογικού κλίματος που επικρατεί στην πόλη μας και δεν αρμόζουν στον πολιτισμένο τρόπο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, που οφείλουμε να δώσουμε.

Η ομάδα μας, με την εν γένει παρουσία της θα συμβάλλει καταλυτικά στη διατήρηση του ήπιου κλίματος που απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Προοπτικής που κάνουμε με τους Δημότες.

Share.

Leave A Reply