Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Προκλητικές αυξήσεις αμοιβών στη ΔΕΥΑΘ Θήβας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκλητικές χαρακτηρίζει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα την απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΘ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης) για αυξήσεις στις αμοιβές  του προέδρου και των μελών του Δ.Σ.

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης:  

Θυμό και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΘ  να διπλασιάσει, σχεδόν, τις αμοιβές του προέδρου και των μελών του. Στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας που μαστίζει τους πολίτες, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή του νερού για τους καταναλωτές του Δήμου Θηβαίων αποτελεί το λιγότερο πρόκληση και προσβολή η ως άνω απόφαση. Πριν επιδείξεις κάποιο έργο, είναι εκτός των άλλων και ηθικά απαράδεκτο να παίρνεις πρώτο – πρώτο ένα τέτοιο μέτρο.

Η εξασφάλιση φτηνού και καθαρού νερού, που συνιστά ύψιστο κοινωνικό αγαθό, θα έπρεπε να αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου και της ΔΕΥΑΘ.

Το γεγονός δε ότι η απόφαση αυτή, με βάσει τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν απαιτεί την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο είναι και το ανώτερο θεσμικά όργανο της Διοίκησης του Δήμου μας  αφήνει εκτεθειμένο το σύνολο των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και βεβαίως πρωτίστως τον Δήμαρχο Θήβας, ο οποίος εκ του νόμου προΐσταται όλων των υπηρεσιών και θα πρέπει εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα των δημοτών μας, να παρέμβει για την αναστολή εφαρμογής της εν λόγω απόφασης.

Share.

Leave A Reply