Κυριακή, 16 Μαΐου

Προληπτικοί καθαρισμοί ενόψει αντιπυρικής περιόδου στο Δ. Θηβαίων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου προετοιμάζεται ο Δήμος Θηβαίων, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τη Βοιωτία ορίζεται από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η χρήση πυρός. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα σημειώνεται στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Έτσι, ουδεμία άδεια καύσης θα χορηγείται από τις οργανικές μονάδες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της άδειας καύσης καλαμιάς-σιτοκαλαμιάς, ατομικής ή ομαδικής. Παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω πυροσβεστικών διατάξεων.

Ο Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει στους δημότες – ιδιοκτήτες οικοπέδων την υποχρέωση καθαρισμού των εκτάσεών τους από ξερά χόρτα και την απομάκρυνσή τους.

Από τη πλευρά του, ο Δήμος μεριμνά για τον προληπτικό καθαρισμό, αποψίλωση, περισυλλογή, απομάκρυνση και κατάλληλη διαχείριση των εύφλεκτων υλικών από κοινόχρηστους χώρους, καθώς και για την περισυλλογή και απόρριψη απορριμμάτων και άλλων ετερόκλητων-άχρηστων υλικών, προς αποφυγήν του κινδύνου πυρκαγιάς.
“Το Άλσος του Μοσχοποδίου και της Αγίας Τριάδας περιμετρικά της πόλης αποτελούν πολύτιμους δασικούς πνεύμονες πρασίνου και οφείλουμε να τους προστατεύσουμε από τον κίνδυνο πυρκαγιάς” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Share.

Comments are closed.