Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Προσλήψεις «ημετέρων» στην ΚΕΔΗΛ καταγγέλει και η παράταξη της Γιώτας Πούλου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά το Νώντα Κοτσικώνα και το Δημήτρη Καραμάνη, τους επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων και η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, πρώην δήμαρχος Γιώτα Πούλου, με τα μέλη του συνδυασμού της, προχώρησαν σε καταγγελία για τη διαδικασία των 33 προσλήψεων στην ΚΕΔΗΛ.

Καταγγέλλουν προσωπικά το δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα  για προσλήψεις «ημετέρων» και καταστρατήγηση των όρων της προκήρυξης.

Παράλληλα εκτιμούν ότι οι επιλογές που έγιναν θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην περαιτέρω πορεία του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων.

 

Η ανακοίνωση του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί από το 2016 το πρόγραμμα «Εστία». Είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υλοποιείται μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ένα πρόγραμμα φιλοξενίας σε διαμερίσματα, με ανθρώπινες συνθήκες ζωής, κοινωνική ενσωμάτωση και γόνιμη συνύπαρξη.

Το πρόγραμμα αναγνωρίστηκε από όλους και βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2018.

Πέτυχε την ενσωμάτωση των προσφύγων με αρμονική και αμοιβαία επωφελή συνύπαρξη προσφύγων και δημοτών.

Όλα τα προσφυγόπουλα, παρακολουθούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όλοι οι φιλοξενούμενοί μας έγιναν φίλοι της πόλης και ευγνωμονούν την πατρίδα μας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ξοδεύονται στην τοπική αγορά, ενοικιάστηκαν 80 κενά διαμερίσματα, δημιουργήθηκαν τριάντα τρεις (33) νέες θέσεις εργασίας και κινήθηκε η εμπορική αγορά.

Η διαχείριση του προγράμματος έκανε τον Δήμο καλύτερο και πιο αποτελεσματικό στην οργάνωση των κοινωνικών του δομών.

Ο Δήμος μπήκε μπροστά με προσήλωση στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, με συνεχή ενημέρωση και διάλογο, την κινητοποίηση του δικτύου Αλληλεγγύης της πόλης, εθελοντών, εκπαιδευτικών και γιατρών.

Μέσω του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προωθείται η ένταξη των επωφελούμενων της διεθνούς προστασίας στην ελληνική κοινωνία, με μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στήριξη της στέγασης και απασχόλησης (πρόγραμμα HELIOS).

Το πρόγραμμα αυτό διεκδικήθηκε και υπογράφηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προϋπολογισμού 400.000€ , εγκρίθηκε από το ΔΟΜ και δημιουργήθηκαν πέντε (5) νέες θέσεις εργασίας.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την επιτυχία του προγράμματος που οφείλεται κυρίως στους τριάντα τρεις (33) εργαζόμενους/ες που τα χρόνια εφαρμογής του κατέθεσαν την ψυχή τους σ΄αυτό και για άλλη μια φορά δημόσια θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

Σήμερα 13 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκαν καθυστερημένα τα αποτελέσματα.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Ταγκαλέγκα για προσλήψεις «ημετέρων» στη δημοτική επιχείρηση της ΚΕΔΗΛ και συγκεκριμένα:

  1. Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12-2-2020, είχε έγκαιρα επισημανθεί με ερώτηση από Δημοτική Σύμβουλο ότι στην Προκήρυξη της πρόσληψης, κακώς δεν είχαν συμπεριληφθεί απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων Επιστατών , όπως η γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ο χειρισμός των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (όπως γίνονταν  στις προηγούμενες προκηρύξεις).

Παρά την δήλωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα διορθώσει την Προκήρυξη, η Προκήρυξη αυτή δεν διορθώθηκε.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος κ. Ταγκαλέγκας δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα τηρήσει τις προϋποθέσεις της Προκήρυξης στην πράξη και φυσικά δεν το έκανε.

Βασική προϋπόθεση με βάσει την  προκήρυξη είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Κατά παράβαση αυτής της προϋπόθεσης, γνωρίζουμε ότι έχει προσληφθεί άτομο που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ζητάμε την επανεξέταση των φακέλων και επιφυλασσόμαστε.

  1. Από τους τριάντα τρεις (33) εργαζόμενους στην ΚΕΔΗΛ συνεχίζουν μόνο οχτώ (8) και έχουν αντικατασταθεί όλοι οι επιστάτες και οι συνοδοί, οι οποίοι είναι η «ραχοκοκαλιά»   του προγράμματος καθώς είναι αυτοί που έχουν την άμεση επαφή και επικοινωνία με τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα τον   άμεσο τον κίνδυνο κατάρρευσης του προγράμματος «Εστία».
  2. Κατά τη διαδικασία της επιλογής για την πρόσληψη έξι (6) εργαζομένων της ειδικότητας Επιστάτη, με παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΗΛ κ. Τσεσμετζή, ο οποίος λειτουργούσε με προφανή εντολή και καθ’ υπόδειξη του Δημάρχου κ. Ταγκαλέγκα, δεν εξετάστηκαν καν οι αιτήσεις και οι φάκελοι δεκάδων υποψηφίων, αλλά επιλέχθηκαν τα ονόματα που είχαν προαποφασιστεί για την πλήρωση των θέσεων αυτών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας, διαφάνειας και κυρίως απαξιώνοντας και προσβάλλοντας τους δεκάδες υποψηφίους της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Η επιτυχία του Προγράμματος προέκυψε, γιατί το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ υπηρέτησε ομόψυχα τις  αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με το όφελος των δημοτών μας και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.

Ανησυχούμε για την εξέλιξη του προγράμματος «Εστία»  και καθιστούμε υπεύθυνη την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Ταγκαλέγκα  για τις επιλογές του, οι οποίες θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην περαιτέρω πορεία του προγράμματος.

Λιβαδειά, 13 Μαρτίου 2020

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Share.

Leave A Reply