Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Προτάσεις Μπατζελή στο Π.Σ Στερεάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η Περιφέρεια μας χρειάζεται αναπτυξιακές και παραγωγικές παρεμβάσεις για να μπορέσει να συνεισφέρει στους πολίτες της κοινωνική και οικονομική ασφάλεια και όχι προβολή της προβολής» τόνισε η Κατερίνα Μπατζελή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης  κατά την συζήτηση μίας σειράς θεμάτων.

Επεσήμανε δε ότι: «Η συλλογική, πολιτική δραστηριότητα μας αποτελεί την ουσία των παρεμβάσεων μας με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή των συμπολιτών μας».

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε δυναμικά η παράταξη της «πατρίδα μας η Στερεά» ήταν:

Με εισηγητή τον Μάνο Γέμελο επεξεργάστηκε και κατέθεσε ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για την «Τουριστική Προβολή» ,μία πρόταση που επικέντρωνε τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε καινοτόμα εργαλεία και πολιτικές προβολής όπως, στην συντήρηση ιστοχώρου και δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας εικονικής απεικόνισης , επιμορφωτικά σεμινάρια για τον εµπλουτισµό και την περαιτέρω αναβάθµιση του επιπέδου προσφερόµενων Τουριστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ψηφιακή και στοχευμένη καμπάνια, φιλοξενία Δημοσιογράφων/Press Trips και Tour Operators/Fam Trips . Ενώ τονίσθηκε ότι  έµφαση θα πρέπει να δοθεί στη διενέργεια επαγγελµατικών συναντήσεων µε πολλαπλασιαστές (tour operators τουρ. γραφεία κλπ) και όχι στη διανοµή φυλλαδίων ή άλλου υλικού στο καταναλωτικό κοινό. Πρότεινε δε  η πεπερασµένη ενασχόληση µε τις εκθέσεις σταδιακά να μειωθεί σε ένα ανώτατο πλαφόν ύψους 15% επί του συνολικού προϋπολογισμού αντί του 28% της πρότασης του Αντιπεριφερειάρχη. Η πρόταση αυτή έγινε  αποδεκτή στο μεγαλύτερο μέρος της και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Π.Σ.Η τουριστική προβολή θα φτάσει  για το 2020 τις 391.000 ευρώ.

Σχετικά με το θέμα «της συμμετοχής της Περιφέρειας σε Επιχειρηματικές εκθέσεις», η κ. Μπατζελή επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει κατηγοριοποίηση των εκθέσεων ανάλογα με την συνεισφορά τους τόσο στη ανάδειξη της Περιφέρειας ως επιχειρηματικού  κόμβου όσο και στην ενίσχυση των επιχειρηματιών να συνάπτουν  εμπορικές συμφωνίες. Το θέμα όμως της προβολής και της συμμετοχής της Περιφέρειας σε εκθέσεις επιχειρηματικότητας όπως και τουριστικής προβολής πρέπει να συνδυαστεί με δικτύωση των εξωστρεφών επιχειρήσεων και της ένταξης τους σε αναπτυξιακές   και παραγωγικές  πολιτικές ώστε να δημιουργήσουν την δική τους δυναμική. Τα επόμενα χρόνια η Περιφέρεια πρέπει να αναπτύξει νεοφυείς επιχειρήσεις και προβολής της επιχειρηματικότητας τους. Το εν λόγω τομεακό πρόγραμμα είναι ύψους 610.000 ευρώ για το 2020.

Η σύσταση «Δικτύου Θερμοπυλών» ως μιας εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Σκοπού  ενόψει του εορτασμού των 2500 ετών από την μάχη των Θερμοπυλών, θα πρέπει  να αντιμετωπισθεί με ευθύνη και σοβαρότητα ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Δικτύου αυτού και να αποφευχθούν «σύνδρομα» εθνικιστικά και λαϊκιστικά τόνισε η επικεφαλής της παράταξης  .Επεσήμανε τις επιφυλάξεις της παράταξης της για τους σκοπούς του Δικτύου που επεκτείνονται και σε δράσεις πέρα εκείνων των πολιτιστικών κι τουριστικών που θα αναμενόταν, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα έχει δυο Πολιτιστικά Δίκτυα εφόσον συμμετέχει και σε εκείνο των Δελφών που έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα και εκτιμά ότι η δράση του θα πρέπει να είναι πεπερασμένη και όχι δεκαετίες .Η ετήσια συμμετοχή της Περιφέρειας θα είναι 40.000 ευρώ και θα αυξάνεται ανάλογα τις δράσεις του Δικτύου.

Για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε κοινοτικό ερευνητικό πρόγραμμα για την γεωργία, ο Κώστας Σωτηρόπουλος τόνισε ότι η περιφέρεια μας έχει σημαντική υστέρηση συμμετοχής της σε ερευνητικά προγράμματα που θα βοηθήσουν τον αγροτικό κόσμο να καινοτομήσει και να προλάβει τις σημαντικές εξελίξεις που έρχονται τα επόμενα χρόνια. Η εσπευσμένη συμμέτοχη της Περιφέρειας σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα  με 69.000 ευρώ, που τελειώνει το 2020  χωρίς διαβούλευση και ουσιαστική ενημέρωση ,μας βρίσκει επιφυλακτικούς .Επιπλέον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις μελέτες του ΥΠΑΑΤ σχετικά με τον Εθνικό Στρατηγικό σχεδιασμό για  το και πως συμμετέχει σε αυτό η περιφέρεια μας.

Κατόπιν πρότασης ψηφίσματος του Μπάμπη Φάκου, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσει την ακύρωση των με αρ. 2614/175268/06-12-2019 και  2613/175260/06-12-2019  αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς  Ελλάδας κα θα προσφύγει έναντι της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς  Ελλάδας  για  την ίδρυση δύο μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας θαλασσίων μεσογειακών ιχθύων στις θέσεις «ΠΡΑΣΟΥΔΙ» και «ΜΑΥΡΟ ΟΡΟΣ» Δ.Ε. Τολοφώνας του Δήμου Δωρίδος Ν. Φωκίδας της εταιρείας MEDITERRANEAN  NATURAL  SEA FOOD Α.Ε η οποία δεν έλαβε υπόψη τις αποφάσεις των δημοτικών  και περιφερικών οργάνων.

Τα θέματα της οργάνωσης και στελέχωσης αλλά  και της σύστασης δυναμικής Νομικής υπηρεσίας στην Περιφέρεια επεσήμανε ο Νικ. Μπέτσιος κατά την συζήτηση και έγκριση της πρότασης του Περιφερειάρχη για την πρόσληψη 60 ατόμων κατόπιν πρόσκλησης του Υπ. Εσωτερικών. Η Περιφέρεια πρέπει να  ενισχύσει το στελεχιακό δυναμικό της για να μπορεί να προχωρήσει σε αναπτυξιακές δράσεις και να διεκδικήσει μείωση  των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  η οποία δημιουργεί πολλές φορές προσκόμματα και γραφειοκρατικά ζητήματα.

 

 

Share.

Leave A Reply