Πέμπτη, 15 Απριλίου

Ψήφισμα του Δ.Σ Θηβαίων για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στην τακτική συνεδρίασή του στις 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το μείζον θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που έρχεται προς κύρωση αυτές τις μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν διαλογικής συζήτησης εξέδωσε κατά πλειοψηφία το  παρακάτω  Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τους φόβους και τις αγωνίες, που διακατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ότι με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» εγκαταλείπεται η σταθερή πολιτική της Χώρας μας επί 150 χρόνια να μην επιτρέψει σε άλλο κράτος ή λαό να μονοπωλήσει το σύνολο της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Η αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε «Βόρεια Μακεδονία» πρακτικά αναιρείται από το γεγονός ότι με τη συμφωνία προβλέπεται ότι ο λαός της γειτονικής χώρας θα αποκαλείται «μακεδονικός» και όχι «βορειομακεδονικός».

Εξάλλου με τη συμφωνία η Ελλάδα αναγνωρίζει «Μακεδονική γλώσσα». Η αναγνώριση δε τέτοιας γλώσσας (χωρίς προσδιορισμό) με την κύρωση της Συμφωνίας θα αποκτήσει ισχύ και στο εσωτερικό δίκαιο της Ελλάδας.

Η κακομεταχείριση της έννοιας του έθνους, η ουσία του οποίου είναι κατά κύριο λόγο πνευματική, με την κατασκευή τεχνητώς του ουσιαστικά ανύπαρκτου «μακεδονικού» έθνους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα Μεγάλων Δυνάμεων αντί να οδηγήσει στην ευφορία των εθνών υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσει πολιτικό χάος και αστάθεια στην περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας να εξετάσουν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενότητα τα παραπάνω καθώς και όλες τις πτυχές της συμφωνίας και να κρίνουν με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος της Χώρας μας από μια ετεροβαρή και λεόντειο συμφωνία.

Share.

Leave A Reply