Σάββατο, 23 Ιανουαρίου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή ο Δ. Αλιάρτου-Θεσπιέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάμεσα στους 19 Δήμους, που συμμετέχουν από την Ελλάδα, στο πρόγραμμα  C- Track 50 υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ε. & της Π.Ε.Δ.Α., βρίσκεται και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Πρόκειται για ένα  πρόγραμμα που έχει σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι δήμοι που μετέχουν είναι συνολικά 128 από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ενταγμένοι Δήμοι λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη προκειμένου να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα σχέδια για την αειφόρο ενέργεια, καθώς και προτάσεις χρηματοδότησης για επιλεγμένες δράσεις.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και διοργανώθηκε από τους συντονιστές του προγράμματος (ΕΣΑΔ-ΕΜΠ, ΕΠΤΑ), ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εκπροσωπήθηκε από το δήμαρχο  Γεώργιο Ντασιώτη, ο οποίος υπέγραψε  την επέκταση της συμμετοχής του Δήμου στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» με την παράλληλη δέσμευση για την επίτευξη των στόχων, στη μείωση εκπομπών άνθρακα, που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, στο πλαίσιο της πολιτικής του για την επίτευξη του στόχου της ανθρακικής ουδετερότητας,  προωθεί τη χρήση τεχνολογιών ενεργειακής απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Γενικής Δ/νσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Συντονιστής της πρωτοβουλίας «Σύμφωνο των Δημάρχων» στην Ευρώπη,  Eero Ailio στον οποίο ο κ. Ντασιώτης προσέφερε, ως συμβολικό δώρο ,ένα στυλό με το λογότυπο του Δήμου.

 

Share.

Leave A Reply