Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου

Σε Παπαθωμά και Ταγκαλέγκα ο νέος Διοικητής της Π.Υ Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδοχικές συναντήσεις, εθιμοτυπικού χαρακτήρα, είχε  ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, Πύραρχος, Ιωάννης Ζαμάνης με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και το δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα. Τον συνόδευε ο Αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ. Λιβαδειάς, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος  Πούλος.

Η Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο των πυροσβεστών στην τοπική κοινωνία του Νομού Βοιωτίας, λέγοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι καθημερινό ζητούμενο και αυτή επαφίεται πέραν όλων των άλλων και στην προσπάθεια των πυροσβεστών.

«Καλωσορίζω το νέο Διοικητή Πύραρχο, κ. Ζαμάνη, σήμερα στη Βοιωτία, και του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.  Έχουμε στην εποπτεία μας ένα Νομό ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της Βιομηχανικής ζώνης με SEVEZO και των δύο μεγάλων βουνών, τον Παρνασσό  και τον Ελικώνα με μεγάλη και πυκνή βλάστηση, καθώς και πολλούς ελαιώνες. Η Π.Ε Βοιωτίας από την πλευρά της ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  έχει συμβάλλει με την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής (αγορά σωλήνων και συστήματα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των Πυροσβεστών).

Θέλω να τονίσω ότι Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  και το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), θα συνεχίσουν την πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βοιωτίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας πρόληψης  και αντιμετώπισης έκτακτων φυσικών φαινομένων, που αφορούν  στο Νομό Βοιωτίας» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής εμφανίστηκε ενήμερος για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η Βοιωτία και δεσμεύτηκε ότι με όλες τις δυνάμεις της και τις όποιες αδυναμίες, σε ελλείψεις προσωπικού, η Πυροσβεστική θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο για την τοπική κοινωνία.

Στη συνάντηση του με το Δήμαρχο Λεβαδέων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων σε 24ωρη βάση, έτσι ώστε να υπάρχει “κοινός συντονισμός για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων με γνώμονα πάντα την προστασία των πολιτών, αλλά και την ασφάλεια των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής τους δράσης”.

Ο Δήμαρχος  σημείωσε ότι σύμφωνα με το νέο νόμο περί Πολιτικής Προστασίας αναμένεται η αναδιάρθρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.  Υπογράμμισε επίσης, ότι θα πρέπει να προγραμματιστούν κοινές δράσεις στα σχολεία του Δήμου Λεβαδέων για τη διοργάνωση εβδομάδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες).

 

Share.

Leave A Reply