Κυριακή, 11 Απριλίου

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Βοιωτία – 60 κρούσματα σε ένα 10ημερο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βέβαιη θεωρείται η ένταξη της Βοιωτίας στο επίπεδο 3 του υγειονομικού χάρτη για τον κορονοϊό, με αυστηρότερα μέτρα περιορισμού. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά, που μίλησε στο ΣΕΙΡΙΟfm.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 30 νέα κρούσματα, η πλειοψηφία τους στη Λιβαδειά, ανάμεσα στα οποία και τα 18 σε εκκοκκιστήριο της περιοχής. Σε καραντίνα έχουν τεθεί 60 άτομα στενές επαφές τους ανάμεσα τους και παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.

Αυτή την ώρα στο Δημαρχείο πραγματοποιείται από το δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα  έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή Παπαθωμά και των διευθυντών εκπαίδευσης.

Σύσκεψη έγινε και το βράδυ της Τρίτης στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη για την εκτίμηση τη κατάστασης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Την Πέμπτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ανίχνευσης στους καθηγητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς στο οποίο τρία τμήματα μαθητών σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω κρούσματος σε μαθήτρια.

Σε αναστολή της λειτουργίας του προχώρησε και το εκκοκκιστήριο.

Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε έξαρση της πανδημίας στη Βοιωτία με 60 συνολικά κρούσματα και 129 άτομα σε καραντίνα κάποια εκ των κρουσμάτων παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας.

 

 

Share.

Comments are closed.