Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Στ. Ελλάδα:Εγκρίσεις 734 Σχεδίων Βελτίωσης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 εντάσσονται 734 Σχέδια Βελτίωσης συνολικού προϋπολογισμού 33,4 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρη Βουρδάνου.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και την εξέταση των ενστάσεων που θα υποβληθούν, θα ακολουθήσει και η ένταξη επιπλέον επενδυτικών προτάσεων με δημόσια δαπάνη 3,9 εκ. ευρώ.
Έτσι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 37,3 εκ. ευρώ, καλύπτοντας παραπάνω από το 80% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησης ένταξης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου έχει αναρτηθεί η σχετική απόφαση (https://pste.gov.gr/apotelesmata-axiologisis-ypometrou-4-1-fysikon-prosopon-ke-syllogikon-schimaton/)
Όπως δήλωσε ο κ.  Βουρδάνος:
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περίμεναν οι αγρότες μας, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ενισχύεται η τοπική κοινωνία. Στόχος μας είναι να δώσουμε, μέσω των επενδυτικών προτάσεων, ώθηση στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους προφίλ, σε συνδυασμό με την άμβλυνση των επιπτώσεων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής».
Share.

Leave A Reply