Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Σταθάς και Ταγκαλέγκας ζητούν την επαναλειτουργία του ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την επιστολή του Δημάρχου Διστόμου- Αράχωβας -Αντίκυρας, Γιάννη Σταθά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, για το κλείσιμο του ΚΕΠΑ Λιβαδειάς, αντίστοιχη επιστολή έστειλε και ο δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκας. Επισημαίνουν και οι δύο τα προβλήματα που δημιουργούνται για τα άτομα με αναπηρίες, καθώς θα πρέπει να μετακινούνται στη Θήβα.

Επιστολή Σταθά

Κύριε Υπουργέ,

Απαράδεκτο είναι το κλείσιμο των ΚΕΠΑ Λιβαδειάς μετά από 4 χρόνια, όπου αναγκάζονται εκατοντάδες ασφαλισμένοι να μετακινούνται κάθε μήνα για να εξετασθούν στην Θήβα.

Ασφαλισμένοι με προβλήματα υγείας και με δεδομένη την δυσχερή οικονομική κατάσταση που υπάρχει, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στην Θήβα με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιβίωση τους.

Σας καλώ άμεσα να λειτουργήσουν πάλι τα ΚΕΠΑ Λιβαδειάς.

Επίσης πρέπει να δοθεί ξανά υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο ΙΚΑ Λιβαδειάς που εδώ και ένα μήνα δεν υπάρχει, ώστε να το χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Δελτίο τύπου από το Δήμο Λεβαδέων με αιχμές για ολιγωρία :

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση στην οποία αναλύει τους επιτακτικούς λόγους για την ανάγκη οργανικής λειτουργίας Κέντρου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην πόλη της Λιβαδειάς, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται από την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής του ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά από τα τέλη Μαΐου 2019 στους πολίτες με προβλήματα αναπηρίας των Δήμων Λεβαδέων, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και Ορχομενού που εξυπηρετούνταν στη Λιβαδειά.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Λεβαδέων συνταυτίζεται με αυτή του Δημάρχου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας για τη διεκδίκηση μόνιμης λειτουργίας της ιατρικής Επιτροπής  ΚΕΠΑ στην πόλη της Λιβαδειάς, καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία, το κόστος μετακίνησης τους, καθώς και ο χρόνος αναμονής για την χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας.

Σημειώνεται ότι οι συμπολίτες μας από τους εξυπηρετούμενους Δήμους υπόκεινται σε αυτή την ταλαιπωρία, καθώς υπήρξε σημαντική ολιγωρία στη διεκδίκηση παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικά των ΑμεΑ από το τέλος Μαΐου 2019 που συνεδρίασε τελευταία φορά η Επιτροπή ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών και δεσμεύεται ότι σε συνεργασία τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και Ορχομενού, καθώς και με την αρωγή των συναρμόδιων Υπηρεσιών θα διεκδικήσουν την λειτουργία ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά για να τεθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Share.

Leave A Reply