Δευτέρα, 10 Μαΐου

Στην 8η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, συμμετέχει ο Δήμος Λεβαδέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο της 8ης ετήσιας συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που διεξάγεται στην Χερσόνησο της Κρήτης στις 2 Νοεμβρίου.

Θέμα συζήτησης είναι « Ο μακρύς δρόμος από την άφιξη έως την παραμονή. Ένταξη και ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών σε δήμους και κοινότητες».

Ο Δήμος Λεβαδέων θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες του για την υποδοχή, την φιλοξενία και την ομαλή ένταξη των προσφύγων αξιοποιώντας τα προγράμματα «ESTIA»  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και «HELIOS» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Στόχος είναι η ενεργοποίηση και άλλων δήμων σε αντίστοιχες δράσεις, αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών/καλών πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Γερμανία.

Εκπρόσωποι του Δήμου σε αυτήν την συζήτηση είναι ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ), Σωτήρης Καρβούνης,  και ο Συντονιστής Έργου του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά, Γιώργος Καλαμπόκας .

Share.

Leave A Reply