Πέμπτη, 15 Απριλίου

Στην τελική ευθεία για τον 6ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στον 6ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς, αναφέρθηκαν οι διοργανωτές σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν αλλά και να βγουν στους δρόμους, να χειροκροτήσουν τους εκατοντάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος.

Ο Αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2018” του Δήμου Λεβαδέων, με συνδιοργανωτή το Δήμο Λεβαδέων, την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και την συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς

Στην συνέντευξη μίλησαν οι:
Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Θανάσης Βλάχος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας, Γιάννης Περγαντάς, Ιατρός, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σωτήρης Καρβούνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔH., Λένα Σύρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Βοιωτίας, Τάσος Ακριδόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Κ.Ο.Λ., Χρήστος Πολατσίδης, Γενικός Αρχηγός Α.Κ.Ο.Λ.

Ο 6ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς, θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τους αγώνες:

21.100 μ Ημιμαραθώνιος

10.000 μ – 5.000 μ

2.000 μ (μαθητών/τριών Γυμνασίου) – 1.000 μ (μαθητών/τριών Δημοτικών)

1.000μ Αθλητών ΑΜΕΑ, που θα λάβουν μέρος αθλητές από τα Special Olympics Ν. Βοιωτίας, Special OlympicsHellas και από το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. (Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς) με τους συνοδούς τους.

Επίσης, στους αγώνες των 5000μ & 10.000 μ θα συμμετάσχουν άτομα από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λεβαδέων).

Ξεχωριστή θα είναι και η συμμετοχή των Λιβαδειτών βαλκανιονικών, Γ. Διαλεκτού και Κ. Μίγα. Ενώ για την επιτυχή έκβαση του αγώνα σημαντική είναι η συμβολή των δεκάδων εθελοντών.

Το συλλεκτικό μετάλλιο φιλοτέχνησε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και θα έχουν την ευκαιρία να το προσθέσουν στη συλλογή τους όσοι συμμετέχουν στις διαδρομές των 21.100 μ. 10.000 μ. & 5.000 μ.

 Η Δήμαρχος Λεβαδέων και αρχιτέκτων, δέχθηκε με χαρά να αναλάβει να φιλοτεχνήσει το μετάλλιο για τους συμμετέχοντες, σε μια προσπάθεια σύνδεσης του αθλητισμού με τον πολιτισμό και όπως είπε ο γενικός αρχηγός του ΑΚΟΛ, Χρήστος Πολατσίδης, θα καθιερωθεί  και για τους μετέπειτα αγώνες.

Ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος, αποτελείται από μια σειρά συνεργιών μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και δεκάδων επιχειρήσεων, τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας.

Την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια του event, εξασφαλίζουν οι:

Τροχαία Λιβαδειάς

Διασώστες από την ομάδα «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς»

Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Λιβαδειάς

Γιατρός του αγώνα  Γιάννης Περγαντάς

ΕΚΑΒ

Στόχος είναι, η Λιβαδειά, να γίνει αθλητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Share.

Leave A Reply