Δευτέρα, 10 Μαΐου

Στήριξη της ΠΕΔ στο Δ. Ορχομενού για το λουκέτο στην Εθνική

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Δ.Σ της Π.Ε.Δ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας), τέθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει στον Ορχομενό με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος αρχικά αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική και άστοχη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της Διοίκησης της  Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματός.

«Το κατάστημα στον Ορχομενό λειτουργεί από το 1965 σε ιδιόκτητο μάλιστα κτίριο. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να σχεδιάζεται το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος, δεδομένου ότι ο Ορχομενός είναι μια ιστορική πόλη και παράλληλα η έδρα του ομώνυμου Δήμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει τουλάχιστον 200 άτομα εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο κατάστημα. Τα άτομα αυτά θα αναγκαστούν να πηγαινοέρχονται καθημερινά στην πόλη της Λιβαδειάς για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο αν εστιάσουμε και την ανθρωπογεωγραφία των εξυπηρετούμενων κατοίκων, το 60% των οποίων είναι υπερήλικες, που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης προς άλλες πόλεις και φυσικά δεν είναι εξοικειωμένοι στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συνδιαλλαγές. Δεν μπορώ να κατανοήσω τα κριτήρια, βάσει των οποίων ελήφθη αυτή η απόφαση, ενώ παράλληλα είμαι σίγουρος ότι αυτοί που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων δεν καταλαβαίνουν ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος στον Ορχομενό θα πλήξει πολλαπλά την τοπική κοινωνία. Επειδή είμαι σίγουρος ότι στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ορχομενός, θα βρεθούν κι άλλες πόλεις, της δικής σας διοικητικής αρμοδιότητας, θεωρώ ότι πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Υπερήφανος.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην καθολική και αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού στην προσπάθεια διατήρησης του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην έδρα του. Γενικότερα, σύσσωμο το Δ.Σ. τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα κατ’ ελάχιστον στις έδρες των Δήμων και ΑΤΜ κατ’ ελάχιστον στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

 

Share.

Leave A Reply