Τετάρτη, 21 Απριλίου

Στήριξη του ΚΙΝΑΛ στους απεργούς εργαζόμενους της Pipelife στη Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το εργοστάσιο της Pipelife Hellas Α.Ε. στη Θήβα, στο οποίο και πραγματοποιείται 48ωρη απεργία, επισκέφτηκε  κλιμάκιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, με τους Τομεάρχη Εργασίας και βουλευτή Γιώργο  Μουλκιώτη, το Γραμματέα της Ν.Ε Γιώργο Σκλάβο, και τον υπεύθυνο Συνδικαλιστικού της Ν.Ε Χρήστο Καραλή.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το Σωματείο των Εργαζομένων αναφορικά με τις προθέσεις της εταιρίας για ομαδικές απολύσεις, εν μέσω covid, καθώς και τις σχετικές ενέργειες που έχουν γίνει για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

“Είναι ξεκάθαρη  η πλήρης κυβερνητική ανυπαρξία και αδιαφορία, για το κλείσιμο του Εργοστασίου. Προφανώς στην Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρονται για τη συνέχιση της λειτουργίας μιας Βιομηχανικής μονάδας η οποία προσέφερε εργασία σε περίπου 90 οικογένειες άμεσων εργαζομένων και σε εκατοντάδες συνεργάτες,  ούτε για την εξελισσόμενη αποβιομηχάνιση της περιοχής” τόνισαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα έκαναν λόγο για “παντελή αδιαφορία και κραυγαλέα απουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”.

Επίσης κάλεσαν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου να δοθεί τέλος στην αγωνία των εργαζομένων και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Εργοστασίου, για να μην προστεθεί ένα ακόμα λουκέτο στην ήδη δοκιμαζόμενη περιοχή της Θήβας με άμεσες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Μετά τις βολές των στελεχών του ΚΙΝΑΛ προς την περιφέρεια ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά στην οποία αναφέρει:

Πλήγμα για τους 70 εργαζόμενους, την τοπική οικονομία και τη Βοιωτία αποτελεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου της Pipelife στη Θήβα. Σε μία πρωτόγνωρη και παγκόσμια υγειονομική κρίση κάθε έννοια αποβιομηχάνισης, αποτελεί καίριο χτύπημα στην κοινωνία που δοκιμάζεται απέναντι στον «αόρατο» εχθρό, του κορωνοιού.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα μέσω του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης με 25 εκατ. ευρώ τους πληττόμενους κλάδους των επιχειρήσεων που παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστοί λόγω της πανδημίας ενώ διεκδικεί μέσω του ΕΣΠΑ νέα χρηματοδότηση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.  Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας και μέσω σχετικών εισηγήσεων καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία στην άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου της pipelife. Τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν την κοινωνία να σταθεί όρθια, το στιγμή που προσπαθεί να μείνει ασφαλείς.

Share.

Comments are closed.