Δευτέρα, 17 Μαΐου

Στο “κόκκινο” η Βοιωτία-έκτακτη σύγκλιση του Σ.Ο.Π.Π

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής προστασίας στη Βοιωτία, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο “κόκκινο” με βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, στον ύψιστο βαθμό, κατηγορία 5.

Το πρωί του Σαββάτου,  πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά, έκτακτη σύγκλιση του Σ.Ο.Π.Π για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Στις δηλώσεις της η κ. Παπαθωμά τόνισε:

“Βρισκόμαστε  σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Έγινε ανάκληση αδειών. Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας.”

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Π. Ε. Δ και Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, οι δήμαρχοι Αλιάρτου-Θεσπιέων, Θηβαίων,  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας, Αντιδήμαρχοι, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Δ/ντής Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Τοπάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, Πύραρχος  Σηφάκης Γιώργος και ο αρχιπυροσβέστης  Κωνσταντίνος  Μπούτσικας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Μόρφω Βαλλά, ο Δ/ντής Δασών Βοιωτίας, Γιάννης Γρίβας, ο Δασάρχης Θήβας, Κατσιάνης Σάββας, η Αναπλ/τρια  Δασάρχη Λιβαδειάς , Σταυρούλα Κουρτίδου, από την   114 Πτερ. Μάχης, ο Επ/γος Ασλανιάν Στεπάν, η Ελληνική Ένωση «’Ερευνα και Διάσωση» Λιβαδειάς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Βοιωτίας.

Σε κατάσταση συναγερμού θα βρίσκεται η Βοιωτία και την Κυριακή, σύμφωνα με το νεώτερο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.

 

 

 

Share.

Leave A Reply