Παρασκευή, 14 Μαΐου

Στο πλευρό των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Θήβας για το πολυάριθμο τμήμα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε τακτική συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου , μετά από ενημέρωση από  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωπο της Μαθητικής Κοινότητας  και  τον Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Θήβας,   για το  πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατανομή των μαθητών που φοιτούν στην Α’ Λυκείου, λόγω του  ότι υπάρχουν 3 τμήματα στα οποία φοιτούν από 30 μαθητές,  εξέδωσε ομόφωνα το  ακόλουθο  Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαρίσταται στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων,Μαθητών και των Καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Θήβας, και ζητεί το διαχωρισμό της Α’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Θήβας με τη δημιουργία και τέταρτου τμήματος.

Ο αριθμός των 30 μαθητών σε ένα τμήμα δυσχεραίνει στο έπακρο τη διδασκαλία και καθιστά αδύνατον οι εκπαιδευτικοί, όσο ευσυνείδητα κι αν προσπαθούν, να  διατηρήσουν τη συνοχή των μαθητών και να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους.

Παράλληλα, η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού μαθητών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού και του μικρού μεγέθους των αιθουσών (εγείρονται θέματα επιδημικών εξάρσεων, ιώσεων και γρήγορης πρόσβασης σε ασφαλή έξοδο σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς).

Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η δημιουργία τέταρτου τμήματος στην Α’ Λυκείου και το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να αποφασίσουν το ταχύτερο δυνατόν επ’ αυτού.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο  στη πορεία της συζήτησης διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις  και σε άλλα σχολεία του Δήμου ως προς τη στελέχωση αυτών με καθηγητές, το οποίο έχει οδηγήσει σε καταλήψεις από μαθητές που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις αυτές. Επιβάλλεται προς τούτο η Πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη καθηγητών για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Share.

Leave A Reply