Το φεστιβάλ “Town By The River Festival”, που έγινε θεσμός για τη Λιβαδειά, έρχεται για 5η χρονιά, από τις 11 έως και τις 14 Ιουνίου, στην πιο όμορφη γωνιά της πόλης, στις Πηγές της Κρύας, που θα μετατραπεί και φέτος σε μια μεγάλη υπαίθρια γκαλερί, “όπου η τέχνη συναντά τη φύση”
Φωτογραφία, ζωγραφική, γελοιογραφία, εικαστικές εγκαταστάσεις, γλυπτική και δημιουργικά εργαστήρια συνθέτουν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό ταξίδι για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ που μας καλεί να γίνουμε “μέρος της γιορτής”.
Στη φετινή διοργάνωση δίνεται έμφαση στην προβολή τοπικών καλλιτεχνών.
Συμμετέχουν:
– Έκθεση φωτογραφίας “Ανάμεσα σε Φως και Στιγμές” του Παναγιώτη Πραγιάννη, στον Εκθεσιακό χώρο του Νερόμυλου.
– “Μικρές Διαδρομές” έκθεση φωτογραφίας της Χαρούλας Τσαμάτη.
– Έκθεση φωτογραφίας από τα Δημιουργικά Εργαστήρια “Plateia Lab” του Γυμνασίου Αντίκυρας.
– Καλλιτεχνική εγκατάσταση “The Trash Can” του Θανάση Καρατζά.
– Έκθεση έργων ζωγραφικής παρέμβασης σε φωτογραφικό χαρτί της Χριστίνας Μακροπούλου.
– Έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Διαμαντίδου.
– Καλλιτεχνική εγκατάσταση ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “Χωρίς Παραβάν” του Κυριάκου.
– Παρουσίαση γλυπτού έργου του Σπύρου Γουργιώτη, Καταρράκτης Νερόμυλου.
– 27η Έκθεση Γελοιογραφίας του Δήμου Λεβαδέων «Η Zωή Πάνω σε Tροχούς».
– “Φευγαλέα Ίχνη”, έκθεση ζωγραφικής και επιγραφοποιίας από το Γιάννη Ηλία.
– Έκθεση και εργαστήριο δημιουργίας κοσμημάτων από την Monika Vaičiūtė.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, “Αστροβραδιά”, από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας, το “Κυνήγι Κρυμμένων Απινιδωτών στην Λιβαδειά” με την εθελοντική ομάδα του “StopHeartAttack”, συναυλίες και αθλητικούς αγώνες.



