Πέμπτη, 15 Απριλίου

Συγκέντρωση τροφίμων για τους απολυμένους εργαζόμενους του Ζούρα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑ

Η  Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς καταγγέλλει την επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Ζούρα  κατά των εργαζομένων, με την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του κρατικού μηχανισμού.

Στεκόμαστε δίπλα στο Σωματείο  των εργαζομένων και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.

Αιτήματα  που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τα ωράρια εργασίας, τα βαρέα ανθυγιεινά , ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για δεκάδες εργαζόμενες στο χώρο   είναι αιτήματα πρώτης γραμμής και για το σύλλογο μας.

Οι μάχες που έδωσαν και δίνουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο χώρο, η συλλογική δράση και η οργάνωση της πάλης μέσα από το επιχειρησιακό σωματείο είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, και βάζει εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί διαχρονικά μέχρι και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Γι αυτό η εργοδοσία χτυπάει το Σωματείο  και το Δ.Σ. Γι αυτό η Κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην κραυγαλέα επίθεση της εργοδοσίας που στόχο έχει να εξοντώσει τους εργαζόμενους με την απληρωσιά, τη μη καταχώρηση των ενσήμων, τις άθλιες συνθήκες εργασίας κ. α.

Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων του Ζούρα, στηρίζουμε έμπρακτα των αγώνα τους γιατί ξέρουμε ότι η δικαίωση των αιτημάτων στο συγκεκριμένο χώρο θα είναι νίκη συνολικότερα. Ήδη οι εργαζόμενοι του Ζούρα μας δείχνουν τι μπορεί να κερδηθεί μέσα από το συλλογικό αγώνα  καθώς είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία που συνεχίζουν να έχουν συμβάσεις που ίσχυαν για όλους τους κλάδους πριν τις καταργήσει η κυβέρνηση με την ΠΥ6/2012.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων με αιχμή την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους, την χορήγηση επιδόματος επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ, την καταχώρηση των ενσήμων τους, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, το πάγωμα των χρεών τους σε εφορία και τράπεζες.

Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς  είναι δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του Ζούρα που έσπασε το φόβο, τον τσαμπουκά της εργοδοσίας, χτύπησε τη μοιρολατρία, την κλάψα και την γκρίνια και έφερε στο προσκήνιο τη δύναμη και την αξία του ενωμένου ταξικού αγώνα. 

 

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο χώρο του Σωματείου των Συνταξιούχων του Δημοσίου Καποδιστρίου  5.

Πέμπτη 20/12 και Παρασκευή 21/12 ώρα 6 -9 μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας 6972608747

Share.

Leave A Reply