Πέμπτη, 13 Μαΐου

Συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα και ναρκωτικά στους Δελφούς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για κυκλοφορία πλαστών  νομισμάτων και κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στους Δελφούς, τρεις νεαροί  ηλικίας 19, 25 και 26 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, προέκυψε ότι  ενέχονται σε τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησης συναλλαγής με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, χθες το απόγευμα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Δελφούς και  Λιβαδειά.

Επιπλέον χθες το απόγευμα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αράχωβα, αντάλλαξαν χαρτονόμισμα των (50) ευρώ, ομοίως αμφιβόλου γνησιότητας, με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στον οποίο τελικά επέστρεψαν το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης του, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, ενώ τις συναλλαγές πραγματοποιούσε ο 19χρονος.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε  αυτοκίνητο, ενώ  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τόσο στην κατοχή τους, όσο και εντός του οχήματος, το συνολικό χρηματικό ποσό των (580) ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκαν τα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι ανωτέρω συναλλαγές.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Share.

Leave A Reply