Πέμπτη, 15 Απριλίου

Σύλληψη 18χρονου για κλοπές στη Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής δράσεως, κατ’ εφαρμογή του νέου Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», αλλά και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη  στο Πυρί Θηβών, ένας 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 18χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, να κινείται με ποδήλατο το οποίο είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από οικία ηλικιωμένης στην περιοχή.

Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, δρώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται επιπλέον στη διάπραξη (12) περιπτώσεων κλοπών και (1) απόπειρα κλοπής, ως ακολούθως:

  • (9) κλοπές από διερχόμενα οχήματα, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη στάση των οδηγών τους,
  • (1) κλοπή χρυσής αλυσίδας από αλλοδαπό,
  • (1) κλοπή πορτοφολιού από ημεδαπή,
  • (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, καθώς και
  • (1) απόπειρα κλοπής τσάντας από ημεδαπή.

Η λεία που αποκομίσθηκε, από την παράνομη και εξακολουθητική δράση του ίδιου και των άγνωστων συνεργών του, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (6.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, το οποίο συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση των συνεργών του, ενώ επίσης εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Share.

Leave A Reply