Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Συμμετοχή του Δ. Αλιάρτου-Θεσπιέων στον εορτασμό για τη μάχη των Θερμοπυλών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απαντήθηκε η ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής,  Γιώργου Μουλκιώτη προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή τον αποκλεισμό του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων από την εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο της 16ης Οκτωβρίου 2019 για την έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων,  για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. ​

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής  ζητούσε άμεσες εξηγήσεις αναφορικά με τη συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων τόσο στην συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και στην Διεθνή Επιτροπή, που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε στον κ. Μουλκιώτη, ότι το σώμα της Επιτροπής δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί, ενώ ο ίδιος δεσμεύεται ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα συμμετάσχει στη διοργάνωση των Επετειακών Εκδηλώσεων λόγω ιστορικότητας, όταν η Επιτροπή συσταθεί.

Ωστόσο, από το έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών δεν υπάρχει καμία αναφορά στην παράλειψη των αρμοδίων, να προσκαλέσουν τους εκπροσώπους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων στην εκδήλωση της 16ηςΟκτωβρίου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Share.

Leave A Reply