Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Συναντήσεις Ταγκαλέγκα με συλλόγους

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδοχικές επαφές με συλλόγους είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας προκειμένου να ενημερωθεί για τη δράση τους και να ακούσει τις προτάσεις τους για θέματα του Δήμου.

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Λιβαδειάς συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους και διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή στηρίζοντας το έργο της σε τεχνικά θέματα. Επίσης, ανέφεραν ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας των αρδευτικών γεωτρήσεων όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα με την κλοπή των μετασχηματιστών και ζήτησαν από το Δήμαρχο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διάφορους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από το Δήμο Λεβαδέων.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι κύριο μέλημά του είναι στα έργα που πραγματοποιούνται στο Δήμο να συμμετάσχουν επί τω πλείστον επαγγελματίες της περιοχής.  Επίσης, τους ενημέρωσε ότι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού τόσο για τον καλύτερο φωτισμό της πόλης και των χωριών όσο και για εξοικονόμηση ενέργειας ζητώντας από τους εκπροσώπους του Σωματείου να βρίσκονται δίπλα στις Υπηρεσίες του Δήμου για να τις συμβουλεύουν.

Το Δήμαρχο Λεβαδέων επισκέφτηκαν και μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς συνοδευόμενα από τον αρχιμουσικό – μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Γεώργιο Κοσμίδη.

Τα μέλη της Χορωδίας ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων σχετικά με τις δράσεις της χορωδίας, ενώ ο αυτός τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη του Δήμου αναφορικά με τις δράσεις της χορωδίας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Το Γιάννη Ταγκαλέγκα επισκέφτηκαν επίσης τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Αναρριχητικού Χιονοδρομικού Ομίλου Λιβαδειάς, που τον ενημέρωσαν για την επαναλειτουργία του Ομίλου, αλλά και για τους πρώτους στόχους που έχει θέσει το νέο Δ.Σ. του Ομίλου για την ανάδειξη των δύο ορεινών όγκων που περιβάλλουν το Δήμο μας.

Συγκεκριμένα έθεσαν υπόψη του Δημάρχου Λεβαδέων και ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου για την τοποθέτηση πινακίδων σε διάφορα σημεία της πόλης όπου θα αποτυπώνονται οι ορειβατικές διαδρομές, την ανάγκη σήμανσης των μονοπατιών σε συνεργασία με τον Όμιλο και την παραχώρηση της Δημοτικής Κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων στη θέση «Παλιομηλιά» Ελικώνα για να λειτουργήσει ως καταφύγιο ορειβατών.  Όλα τα παραπάνω επεσήμαναν ότι θα συμβάλλουν στην τουριστική προβολή του Δήμου και στην ανάδειξή του ως σημαντικού ορειβατικού προορισμού, στη συντήρηση των κτιριακών υποδομών της κατασκήνωσης, αλλά και στην είσπραξη εσόδων από τη λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου ως καταφυγίου.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους, τους διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στις παραπάνω προτάσεις του Ομίλου και τους ζήτησε να καταθέσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για τον καθαρισμό, τη σήμανση και την πιστοποίηση των μονοπατιών, καθώς η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ορειβατών.

 

Share.

Leave A Reply