Στο πλαίσιο των επαφών τους με τα πολιτικά κόμματα, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της Βοιωτίας, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο τους ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Οι αγρότες της Κωπαΐδας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και 36 μέρες τον ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους.
Διεκδικούν αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που δεν αρδεύτηκαν το 2024 με ευθύνη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του εργολάβου, άμεση επανατοποθέτηση του παλιού πλωτού αντλιοστασίου στην Υλίκη, διασφάλιση της λειτουργίας των αντλιών από το κανάλι του Μόρνου και αύξηση της ποσότητας που δίνεται για την άρδευση, αλλά και δημιουργία ανεξάρτητου φορέα άρδευσης με τη συμμετοχή αγροτών και επιστημονικού προσωπικού.
Η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε για τα εν λόγω θέματα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια καθώς υπάρχει υστέρηση εγγειοβελτιωτικών έργων στην Κωπαΐδα και δεν αξιοποιήθηκαν τα σχετικά προγράμματα. Περαιτέρω, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι επίκειται η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, στην οποία θα γίνεται ειδική μνεία στα προβλήματα άρδευσης και ενέργειας, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση μετείχαν ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης Μανόλης Χνάρης, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Κουτσούκος.