Πέμπτη, 13 Μαΐου

Συνάντηση Παπαθωμά-Ταγκαλέγκα με “πλούσιο μενού”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλούσια ατζέντα θεμάτων  περιελάμβανε η σημερινή επίσκεψη του νέου Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα στην Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Ζιώγα, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από την Αντιπεριφερειάρχη η οποία τον καλωσόρισε με αναφορές στην 5χρονη συνεργασία τους, ως μέλη της προηγούμενης περιφερειακή αρχής.

Η πορεία των έργων, που είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται στάσιμα, οι προγραμματικές συμβάσεις της περιφέρειας με το Δήμο Λεβαδέων καθώς και ο σχεδιασμός της νέας περιόδου απασχόλησαν τους δύο αυτοδιοικητικούς, με την κ. Παπαθωμά να δηλώνει μετά το πέρας της συνάντησης:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα τον αγαπητό φίλο και νέο Δήμαρχο Λεβαδέων, Γιάννη Ταγκαλέγκα, καθώς και το νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Ζιώγα.

Ένας γόνιμος διάλογος έγινε σήμερα σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας και φιλίας που είχαμε  με το Γιάννη αυτά τα πέντε χρόνια.

Από την πλευρά της Περιφέρειας μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Προγραμματικές Συμβάσεις ύψους 4.582.243 ευρώ δόθηκαν στον Δήμο Λιβαδειάς.

Επίσης αναφέρθηκε ο αναδασμός του Θουρίου, έργο προυπ/σμού: 250.000 ευρώ το οποίο δημοπρατείται τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια, καθώς επίσης και τα αρδευτικά της Λιβαδειάς, έργο Γέφυρα προϋπ/σμού: 10.500.000 ευρώ το οποίο ολοκληρώνεται μέχρι αρχές Οκτωβρίου.

Με το φίλο Δήμαρχο, Γιάννη Ταγκαλέγκα συζητήσαμε έργα πνοής τα οποία ονειρεύεται εκείνος κι εγώ για την πόλη μας.

Έργα αναπτυξιακά κι έργα καθημερινότητας .

Είμαστε εδώ και για τους έξι Δήμους της Βοιωτίας, στηρίζοντας και τον α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης  προς όφελος πάντα των πολιτών».

Αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά δήλωσε ο κ. Ταγκαλέγκας σημειώνοντας με νόημα ότι προσβλέπει σε μια “συνεργασία με πλαίσια συναίνεσης, ηθικής και εντιμότητας”.

Ερωτηθείς για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας στην Κωπαΐδα, καθώς ο Δήμος Λεβαδέων  είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις, με ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ, και είχε εξαιρεθεί από τη σχετική  προγραμματική σύμβαση, ο νέος δήμαρχος ζήτησε πίστωση χρόνου για την εξομάλυνση του θέματος αναγνωρίζοντας τη δυσκολία  να ενταχθεί εκ των υστέρων ο Δήμος Λεβαδέων.

 

Share.

Leave A Reply