Κυριακή, 16 Μαΐου

Συνάντηση Πούλου με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή η βουλευτής Γιώτα Πούλου και αντιπροσωπεία της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πρόεδρο Κ. Καπούλα και μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας. 

Εκφράστηκε η ανησυχία με τις περιπτώσεις αποβιομηχάνισης στην περιοχή καθώς και τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων.

Η ανεργία που αυξάνεται δραματικά, η έλλειψη ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, οι περιορισμένοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), τα εργασιακά δικαιώματα που περιορίζονται συστηματικά, οι ελλείψεις στις δομές Υγείας της περιοχής, η αποδυνάμωση του ΕΦΚΑ Θήβας και κυρίως η ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις που προβλέπει το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, είναι μερικά από τα θέματα που εξέθεσαν ο κ. Καπούλας και ο κ. Γ. Καβάλος, μέλος της Διοίκησης.

Ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΕΑΒ και ο  Δ. Καραγιάννης στην δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας  Χρ. Αντωνούδης και ο Β. Κουτουλούλης μέλος της Διοίκησης και συντονιστής της Οργάνωσης Θήβας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Πούλου ενημέρωσε για το Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων που συζητείται τώρα στην Βουλή και αναφέρεται και στην ΒΙΠΕ Οινοφύτων-Σχηματαρίου και για τις δύο Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της, την ερώτηση για την επικινδυνότητα αποθήκευσης  μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας και την αναφορά της, με βάση την επιστολή τους προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, σχετικά με τις μακροχρόνιες εκκρεμότητες στις εργατικές κατοικίες στο Τάχι της Θήβας που κρατούν σε «ομηρία» τους δικαιούχους- ιδιοκτήτες. Επισκέφθηκαν μάλιστα τον οικισμό και διαπίστωσαν την ανάγκη επισκευής των κτιρίων.

“Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τους εργαζόμενους και θα είμαστε σε επαφή και επαγρύπνηση για την συστράτευση όλων μας στον αγώνα ανατροπής των κυβερνητικών καταστροφικών σχεδίων απορρύθμισης της εργασίας” τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Share.

Comments are closed.