Τετάρτη, 12 Μαΐου

Συνάντηση Πούλου με το Σωματείο “Ένωση”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση με το Σωματείο «Ένωση» των Εργαζόμενων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος είχαν σήμερα η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και ο πρώην βουλευτής Νίκος Θηβαίος.

Από την πλευρά του σωματείου συμμετείχαν, ο πρόεδρος Ηλίας Ευθυμίου, ο γ.γ. Χ. Καραλής και τα μέλη της Διοίκησης Γ. Αγγελόπουλος και Τ. Οικονόμου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ:

  • Καταργεί το 8ωρο και την πενθήμερη εργασία.
  • Επιβάλλει 10ωρη εργασία με αμοιβή για 8 ώρες.
  • Διπλασιάζει το ετήσιο όριο των υπερωριών με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και μικρότερες απολαβές.
  • Επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις.
  • Θεσμοθετεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, όπως ισχύει σήμερα.
  • Καταργεί τη Κυριακάτικη αργία για χιλιάδες εργαζόμενους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι “αντί η κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, επιτίθεται σε βασικά εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα και καταργεί το δικαίωμά τους να αντιστέκονται αφού ποινικοποιεί την απεργία και τους αγώνες τους” και σημείωσαν ότι ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεσμεύεται να καταργήσει όλες τις αντεργατικές αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου, εκφράζοντας τη συλλογική απόφαση των μελών του, δήλωσε την απόλυτη αντίθεσή στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και σχεδιάζει δυναμικές κινητοποιήσεις. 

 

Share.

Comments are closed.