Διαγνωστική μελέτη η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει, ουσιαστικά και πρακτικά, τους κτηνοτρόφους της Βοιωτίας, για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων τους, προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναμένεται να αποτελέσουν τον μπούσουλα για την εξεύρεση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων, στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ και άλλων προγραμμάτων.
Σχετική συνέντευξη τύπου παραχώρησαν, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά ο καθηγητής και Διευθυντή του Eργαστηρίου Γεωργικών Εφαρμογών Αγροτικών Συστημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέκος Κουτσούρης, ο συνεργάτης του Γ. Π. Α. Νίκος Στουπής, η Διδάκτωρ του Γ.Π.Α., Ελένη Ζαρόκωστα και η Προϊσταμένη της ΔΑΟΚ της Π.Ε.Β, Παναγιώτα Μάμαλη.
Για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε Λιβαδειά, Αλίαρτο και Θήβα.
“Μια άριστη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινήσαμε εδώ και έξι περίπου μήνες, για την κτηνοτροφία του μέλλοντος στη Βοιωτία.
Γνωρίζοντας ότι η κτηνοτροφία και δη αιγοπροβατοτροφία παίζει έναν σπουδαίο ρόλο στο παραγωγικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, 162.000 περίπου αιγοπρόβατα, ζωικό κεφάλαιο με μέση αποδεκτή ετήσια παραγωγικότητα 200.000 αμνοερίφια, προχωρήσαμε σε μία διαγνωστική μελέτη η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά και πρακτικά τους κτηνοτρόφους της περιοχής ευθύνης μας, για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεών μας. Στόχος μας να αποτελέσει βάση και μόχλευση χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς και διάχυση καλών πρακτικών στους κτηνοτρόφους μας” τόνισε στις δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.