Τετάρτη, 14 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας – Εύβοιας – Φθιώτιδας: “η ΛΑΡΚΟ στηρίζει την εθνική οικονομία”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Βοιωτίας – Εύβοιας – Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή ανακοίνωση, στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να μείνει η επιχείριση υπό δημόσιο έλεγχο με διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Τονίζουν ότι η ΛΑΡΚΟ στηρίζει την εθνική οικονομία και είναι πηγή ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους, τις οικογένειες τους και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Στις 17 Απριλίου με ανακοίνωσή μας τονίζαμε ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ με σχέδιο την απαξίωσή της  και στόχο να οδηγήσουν μία κερδοφόρα εταιρία στη σημερινή της κατάσταση και στην ιδιωτικοποίησή της.

Το σημερινό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είχε σχεδιαστεί από το 2014 με την κυβέρνηση Σαμαρά και τον κ. Σταϊκούρα ως υφυπουργό να βάζει τις δικές του πινελιές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι το 2018 προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ,  εν μέσω τεράστιων δυσκολιών εν μέσω μνημονίων, με βασική θέση την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της με ενιαία μορφή.

Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές , έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του 2014 ( για την τριχοτόμηση ) και τη ΛΑΡΚΟ στο κρεβάτι του Προκρούστη. Το έργο της απαξίωσης της εταιρείας συνεχίστηκε επιταχυνόμενο.

Σήμερα, μετά την επαίσχυντη ψήφιση στη βουλή της εκκαθάρισης της εταιρείας, κυβέρνηση – εκκαθαριστές αρνούνται τα δεδουλευμένα και το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Στους προμηθευτές δεν δίνουν τα οφειλόμενα.

Για όλους αυτούς, τις οικογένειές τους και την οικονομία της περιοχής ποιος νοιάζεται; Χρήματα, και μάλιστα δεδουλευμένα δεν υπάρχουν για το δώρο του Πάσχα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Υπάρχουν όμως για τους καναλάρχες, για τους κλινικάρχες, για τους μπαταχτσήδες της εξουσίας και τις ύαινες των κρατικών χρημάτων.

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Βοιωτίας – Εύβοιας – Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ  στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων:

  • Για τη συνεχή λειτουργία της επιχείρησης.
  • Για επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε μια μακράς πνοής βιωσιμότητα της επιχείρησης.
  • Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων  και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Για τη  διασφάλιση  αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και ασφάλειας.
  • Για την καταβολή των δεδουλευμένων και του Δώρου Πάσχα.

Η ΛΑΡΚΟ Είναι Εθνικός πλούτος

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί πηγή ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για την οικονομία ολόκληρων περιοχών και των κοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας.

Share.

Comments are closed.