Κυριακή, 18 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Μην διανοηθείτε να κάνετε την κρίση «ευκαιρία» για τους λίγους

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να πληρώσουν για μια ακόμα φορά την κρίση οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Να μπει φρένο σε αυτούς που βλέπουν την κρίση ως «ευκαιρία» για διάλυση των εργασιακών σχέσεων για νέα σκληρή λιτότητα με ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

Παράλληλα η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της μείωσης μισθών και συντάξεων, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν υφίσταται μεν τέτοιο θέμα  μέχρι τον Μάιο, αλλά θα  αξιολογηθεί μετά η κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες για μια γενναία ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων.

Επιδότηση πλήρης στο 100% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων στις  επιχειρήσεις. Αυτό ισοδυναμεί με 2 δις το μήνα δηλ. στο 1% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που υλοποιούνται στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και όχι σε μέτρα επιδότησης που ανοίγουν δρόμους στην υποαπασχόληση και την ανεργία.

Όσο για τις σκέψεις κάποιων για μείωση μισθών και συντάξεων μετά τον Μάιο να το ξεχάσουν.

Γιατί σίγουρα ο λαός δεν ξεχνά ποιος τον κυβερνά, όσα εκατομμύρια και αν δώσουν ή χαρίσουν στα κανάλια.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Share.

Leave A Reply