Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: “όχι στην πατριδοκαπηλία και το διχασμό”-η απάντηση στο Γ. Λιανό

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζεται, μέσω ανακοινώσεων, στη Βοιωτία  η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή το προσφυγικό. Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λιβαδειάς που κατηγορούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μετά από 8 μήνες απουσίας σχεδιασμού για το προσφυγικό αποφάσισε να το διαχειριστεί με εργαλεία “το μίσος, την ξενοφοβία, τον ακροδεξιό λαϊκισμό και όλα αυτά έναντι πινακίου φακής (700 εκ) και μόνο λόγια συμπάθειας από την Ε.Ε”.

Παράλληλα καταδίκαζε τις “χυδαίες, ρατσιστικές, σεξιστικές, παραληρηματικές διαδικτυακές και ανώνυμες επιθέσεις” που δέχθηκε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου για τοποθέτηση της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ακολούθησε απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργου Λιανού, που ακολουθώντας τη σκληρή διχαστική πολιτική της ΝΔ,  χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ “Δούρειο Ίππο” του Ερντογάν και κατηγόρησε τη Γιώτα Πούλου με την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς ότι “προκαλούν, διχάζουν και παραπληροφορούν”.

Αντεθνική και άκρως διχαστική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, η Ν.Ε Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη με το ακόλουθο δελτίο τύπου και τίτλο:

ΟΧΙ στην πατριδοκαπηλία και το διχασμό!!

Την ώρα που ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει σε όλους τους τόνους την στήριξη μιας εθνικής πολιτικής απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκικής πλευράς, που εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες προκειμένου να προωθήσει τα γεωπολιτικά της σχέδια, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πέτσας σε μια έξαρση πολιτικού τυχοδιωκτισμού χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «Δούρειο Ίππο του Ερντογάν», έκφραση την οποία υιοθετεί και η ΝΟΔΕ Βοιωτίας, σε μια αντεθνική και άκρως διχαστική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση έχοντας αποτύχει να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό, επιδεικνύοντας μάλιστα αντιδημοκρατικές μεθόδους επιβολής της κρατικής εξουσίας και αφού με δική της ευθύνη δημιούργησε συνθήκες αδιαχώρητου στα ακριτικά νησιά, προσπαθεί τώρα μέσα από ένα παραλήρημα πατριδοκαπηλίας, να προβάλλει την συντεταγμένη αντίδραση των εθνικών δυνάμεων, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, ως δικό της έργο.

Παράλληλα αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσης σε παραστρατιωτικές και ακροδεξιές δυνάμεις, τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο να δρουν ανεξέλεγκτα, αλλοιώνοντας το έντονο εθνικό συναίσθημα όλων μας για την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων μας, εκθέτοντας την χώρα μας διεθνώς.

Είναι λυπηρό σε μια περίοδο που απαιτείται συναίνεση και ενότητα από όλους μας, να επιχειρείται από την Κυβέρνηση και τα παρακλάδια της η δημιουργία κλίματος μισαλλοδοξίας και διχασμού για καθαρά πολιτική εκμετάλλευση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και η προκλητική επίθεση της ΝΟΔΕ  Βοιωτίας εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Πούλου, με αφορμή την τοποθέτηση της για το πιο πάνω θέμα σε τηλεοπτικό κανάλι.

Δυστυχώς γι αυτούς η κα Πούλου με την θητεία της στο Δήμο Λιβαδειάς έχει αποδείξει έμπρακτα τις απόψεις της σχετικά μ ε το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Με τους συνεργάτες της στο Δήμο οργάνωσαν το πρωτοπόρο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων ΗΛΙΟΣ, για το οποίο βραβεύτηκε και απέσπασε κολακευτικά σχόλια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κύριοι της ΝΟΔΕ Βοιωτίας ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, γιατί από τα έργα μας κρινόμαστε όλοι.

Share.

Leave A Reply