Κυριακή, 18 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: προσφορά για εθελοντική δράση από τα μέλη

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη διάθεση αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, για εθελοντική προσφορά, θέτει τα μέλη της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας, μπροστά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ζούμε.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας κρίσης που αναμένεται να κλιμακωθεί. Καλούμαστε όλοι μας να δώσουμε τη μάχη με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρές προτάσεις στη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας  κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει το «μαξιλάρι» των 35 δις ως σανίδα σωτηρίας της οικονομίας και της κοινωνίας. Συγκεκριμένα:

  • Το Δημόσιο να καλύψει το σύνολο του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με απόφαση της πολιτείας.
  • Να ζητήσει επιτακτικά περίπου 5 δις δαπάνες να μη συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους.
  • Να στηριχτεί το ΕΣΥ με 4.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και    να  υπάρξει η μέγιστη υλική και ηθική υποστήριξη στον υπεράνθρωπο αγώνα των εργαζομένων του ΕΣΥ.

Οι προτάσεις αυτές έτυχαν θετικής αποδοχής  από την δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτονόητα αλλά σαφώς ανεπαρκή οικονομικά  μέτρα και φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ύφεσης και της ανεργίας που έρχεται.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη ΒΟΙΩΤΙΑ δηλώνουν παρόντα και δίπλα στις τοπικές κοινωνίες:

  • Είμαστε στη διάθεση των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη διοίκηση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς – Θήβας και τα Κέντρα Υγείας, στους κοινωνικούς φορείς της Βοιωτίας.
  • Σε όλες τις δομές και τους συλλόγους που συμμετέχουμε θέτουμε ως ύψιστη προτεραιότητα να έρθουμε σε επικοινωνία με μοναχικά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα τα οποία βρίσκονται στη «γκρίζα ζώνη».
  • Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με τους αρμόδιους φορείς θα ανακοινώσει άμεσα εθελοντική αιμοδοσία.

Όλες οι σχετικές ενέργειες θα γίνουν με την προσήκουσα προσοχή και εντός του πλαισίου που καθορίζονται από τις δημόσιες αρχές και σε συνεννόηση με αυτές.

Σήμερα δεν χρειάζονται ανταγωνισμοί αλλά συνοδοιπόροι της ζωής.

Με αλληλεγγύη για όλους και κυρίως τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, θα νικήσουμε.

Η κοινωνία θα μείνει όρθια.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Share.

Leave A Reply