Κυριακή, 18 Απριλίου

Σύσκεψη για τις πλημμύρες στην Κωπαΐδα-ανοικτό το θέμα της πληρωμής των αρδευτικών τελών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κήρυξη του Κωπαΐδικού Πεδίου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από το Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ήταν  το αντικείμενο σύσκεψης, το πρωί της Τετάρτης, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά.

Συμμετείχαν οι δήμαρχοι, Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, Ορχομενού, Λουκάς  Υπερήφανος και  ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λοκρών, Γιάννης Κούρος .

Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν, προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοινώσεων, έτσι ώστε οι πληγέντες αγρότες, να καταθέσουν άμεσα τις αιτήσεις τους, για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

Επίσης, δια των τεχνικών τους υπηρεσιών, οι δήμοι κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις στην Περιφέρεια, για αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές .

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της πληρωμής των αρδευτικών τελών από τους αγρότες, για το οποίο θα εκδοθεί σχετική απόφαση.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, στις δηλώσεις της τόνισε ότι:

« Το να κηρύξουμε την Κωπαΐδα άμεσα σε έκτακτη ανάγκη, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε χρήση ευεργετικών πλεονεκτημάτων, τα οποία εμπεριέχονται στη συγκεκριμένη διάταξη.

Ήταν μια θεομηνία όπου  47,69 εκατομμύρια κυβικά νερού,  εισήλθαν στον Κηφισό. Παλεύουμε και πασχίζουμε για το καλύτερο».

Share.

Leave A Reply