Τετάρτη, 12 Μαΐου

Τα αιτήματα του Ε.Κ Θήβας στο Χ. Σταϊκούρα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Εργατικό  Κέντρο Θήβας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μετά από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα την Πέμπτη 15/4 και του έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και γενικότερα τους πολίτες της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

  1. Ανεργία, αναστολές εργασίας, πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, εκ περιτροπής, μερική απασχόληση και αποβιομηχάνιση της περιοχής με κλείσιμο μεγάλων εταιρειών (ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ – PIPE LIFE).
  2. Υποστελέχωση των δομών υγείας(Νοσοκομείο Θήβας, Κέντρα Υγείας Θήβας-Σχηματαρίου – Οινοφύτων).

Μη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

  1. ΛΑΡΚΟ, απαξίωση σε μία εταιρεία με προοπτικές ανάπτυξης ώστε να χαριστεί στους ιδιώτες. Καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους για  την συνέχιση της απασχόλησης και της αποζημίωσης σε περίπτωση που δεν συνεχίσουν.
  2. ΕΑΒ, απαξίωση και εξαθλίωση των εργαζομένων με το ενιαίο μισθολόγιο και την μη εφαρμογή της υπογεγραμμένης Επ.Σ.Σ.Ε. Συνέχιση περικοπής μισθών χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία.
  3. Υποστελέχωση και δυσλειτουργία των ΣΕΠΕ &ΕΦΚΑ.
  4. Άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ για ουσιαστική ελεγκτική λειτουργία ειδικά τώρα την περίοδο της πανδημίας.
  5. Απόσυρση του Νομοσχεδίου  που προωθεί η κυβέρνηση και έχει δει το φως της δημοσιότητας το οποίο καταργεί το 8ωρο μετά από 100 χρόνια, το δικαίωμα στην απεργία, την Κυριακάτικη αργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Share.

Comments are closed.